שכבות ממרח חלבה, מתוך'מיקי שמו עושה בית ספר' - עונה 2: פרק 6

חומרים ל-50 עוגיות

חומרי הגלם:
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
420 גרם קמח (3 כוסות)
10 גרם אבקת אפיה (1 שקית)
10 גרם סוכר וניל (1 שקית)
ביצה גדולה
למלית:
250 גרם ממרח חלבה
2 כפות טחינה גולמית
לציפוי:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
הבצק:
מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל.
מוסיפים לתערובת החמאה ביצה ומחצית מתערובת הקמח ומערבלים כחצי דקה, מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל-190 מעלות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל תבנית תנור סטנדרטית ( 37על 45 ס”מ ( ובעובי 4-3 מ”. (מומלץ לחתוך וליישר קצוות).
מגלגלים את הבצק סביב המערוך, מניחים נייר אפייה על גבי תבנית התנור ומקמחים מעט, פורסים את הבצק על נייר האפייה ומחוררים במזלג, חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק
(יש צורך בשלוש תבניות).
אופים כ-12 דקות, רק עד להזהבה קלה. מצננים.
הרכבת העוגיות:
מחממים את הממרח כ-1/2 דקה עד דקה במיקרוגל, או על להבה נמוכה
(תוך כדי בחישה כדי שלא יישרף), עד לקבלת מסה נוזלית ונוחה לעבודה. מערבבים עם הטחינה.
מניחים בזהירות ריבוע אחד של בצק על משטח עבודה, מורחים עליו מחצית מן הממרח באופן שווה, חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומכסים בריבוע הבצק השלישי. משהים לשעה.
בעזרת סכין משוננת פורסים את המאפה לקוביות אחידות, זורים מעל אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 שבועות.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

1,695 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן