נצפו לאחרונה

חיתוכיות חלבה, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 7 - חלבה

תבנית בקוטר 26 ס"מ או פיירקס מלבני

מצרכים

לבצק
240 גרם קמח (1+2/3 כוס)
2/3 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 כפות מים קרים

לגנאש
400 גרם שוקולד מריר 60%
270 מ"ל שמנת מתוקה 38%
3 כפות פולי קפה משובחים טחונים דק מאוד

למילוי חלבה
300 גרם חלבה וניל משובחת ומפוררת

אופן ההכנה
1. שמים במיכל של מעבד מזון עם להב פלדה את חומרי הבצק מלבד המים, ומפעילים בפולסים עד לקבלת פירורים.
2. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתאחד.
3. מרדדים את הבצק לעיגול או מלבן (לפי צורת התבנית) בין שני ניירות אפייה, ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
4. לאחר הקירור מסירים את נייר האפייה בזהירות ומניחים את הבצק בתבנית.
5. אופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב. מצננים.
6. לגנאש: מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה ואת הקפה. בינתיים קוצצים את השוקולד.
7. כשהשמנת על סף רתיחה מורידים מהאש, שופכים לשמנת את פירורי השוקולד ומכסים את הסיר.
8. מצננים מעט לטמפרטורת חדר, ובוחשים את השמנת והשוקולד בעדינות (אפשר גם עם בלנדר מוט) עד שהתערובת הופכת להיות חלקה ומבריקה.
9. להרכבה: מפזרים את החלבה המפוררת על הבצק האפוי והמצונן.
10. מוזגים את הגנאש על החלבה. מכסים בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומניחים לצינון במקרר כשעה.
11. חותכים בעזרת סכין טבולה במים חמים לריבועים או לפרוסות.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

349 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן