נצפו לאחרונה

קרין גורן - העוגה המתגלצ’ת ללא קמח

כמות: תבנית קפיצית 24 ס"מ
לטורט שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
6 ביצים, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
תרסיס שמן פאם בטעם קנולה

לקרם וניל:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)

לציפוי שוקולד:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
150 גרם שוקולד חלב
1 כפית שטוחה אבקת קפה נמס


מכינים את טורט השוקולד, ומצננים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים בקערה שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל. מצננים מעט.
במיקסר מקציפים ביצים וחצי כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד.
מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת – היא לא תיראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור (חשוב להזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית). כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.

מכינים את הקרם, מרכיבים ומקררים:
מקציפים במיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה עם רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות במקרר (4 שעות) או במקפיא (שעה).

מכינים את ציפוי השוקולד, מצפים ומגישים:
שמים בקערה חצי מיכל שמנת מתוקה, שוקולד חלב ונס קפה וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם.
מקפיאים 5 דקות להתייצבות הציפוי (או שומרים במקרר עד ההגשה). מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה מהתבנית. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.

*** סוד מתוק: ***
במקום להכין קרם פודינג וניל רגיל, אני משדרגת אותו עם שמנת חמוצה – הברקה של חברתי לילך ביטון, האופה האלופה מאילת. השמנת החמוצה מעשירה את הקרם וגם שוברת קצת את המתיקות שלו.


תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן