נצפו לאחרונה

קרין גורן - עוגת לב

עוגת שוקולד מכל הלב- מצופה גליליות ומקושטת וורדים

עוגת לב חגיגית ומרשימה, שנראית כמו זר ענק (עם פרחים אמיתיים!), קשור בסרט. את עוגת הלב השוקולדית והעסיסית שלמטה (שאגב, מכינים בלי תבנית לב מיוחדת) מצפים בקרם קרמל ומקשטים מסביב בגליליות קראנצ'יות – כך שמתחת לכל היופי זה גם מאוד טעים. ולא תאמינו, היא אפילו פרווה...

עוגת לב ענקית
(מורכבת מתבנית ריבוע 22 ס"מ + תבנית קפיצית קוטר 22 ס"מ)

לעוגות שוקולד (עגולה וריבועית):
3 כוסות סוכר (600 גרם)
4 כוסות קמח (560 גרם)
1/2 כוס אבקה להכנת שוקו חם (70 גרם)
1 כוס אבקת קקאו (140 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת קפה נמס
5 ביצים
11/2 כוס שמן (360 מ"ל)
3 כוסות מים (720 מ"ל)
תרסיס שמן פאם בטעם קנולה

לציפוי:
2 קופסאות ממרח קרמל לוטוס (800 גרם)

לקישוט מסביב:
5-4 חבילות גליליות וופל

לקישוט מלמעלה:
ורדים טבעיים, או פרחים לא רעילים אחרים (בערך 20) או "סתם" תותים טבולים בשוקולד.


מכינים את התבניות:
מכינים 2 תבניות - אחת ריבועית ואחת עגולה (קוטר התבנית באורך צלעות הריבוע) - מרפדים בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן את הנייר.

מכינים את העוגות ואופים:
בקערה גדולה טורפים את החומרים היבשים. בקערה נפרדת טורפים היטב ביצים, שמן ומים. מוזגים לקערת החומרים היבשים וטורפים לאיחוד. מוזגים לתבניות ואופים ב-160 מעלות כ-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לגמרי. מיישרים את פני העוגות לאותו הגובה (בעזרת סכין או "מסור" לעוגה).

מרכיבים לב ומצפים בממרח קרמל:
מניחים את העוגה הריבועית על מגש גדול. חוצים בסכין את העוגה העגולה ומצמידים את החצאים לשתי צלעות סמוכות של העוגה הריבועית ליצירת צורת לב.
מחממים במיקרוגל את הממרח עד שהוא חם ונוזלי ומורחים על עוגת הלב. מניחים לו לזלוג גם על הדפנות.

מקשטים בגליליות:
מצמידים להיקף העוגה גליליות (בעמידה) לכיסוי מלא (הממרח יהיה ה"דבק" - אם צריך מוסיפים מעט ממרח על כל גלילית להדבקה).

נועצים פרחים:
גוזרים לקיצור הגבעולים (משאירים רק כ-5 ס"מ). אם הפרחים מרוססים ולא אורגניים מהגינה, עדיף לעטוף את הגבעול בנייר אלומיניום לבידוד מהעוגה. נועצים את הפרחים כולל הגבעול בעדינות לעומק העוגה. מסדרים אותם בצפיפות לכיסוי מלא של פני העוגה. אפשר לשמור כך את העוגה במקרר כמה שעות. מגישים קר. מסירים את הפרחים לפני האכילה (אפשר לפזר את עלי הכותרת שלהם באמבטיה, או לשמור אותם בתור פרחים צפים בקערה עם מים...). חותכים למנות בסכין ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

817 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן