קרין גורן - עוגת גבינה פירורים מעלפת

תבנית קפיצית 24 או 26 ס”מ


לתחתית ולפירורים:
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 חלמונים

למלית הגבינה:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ”ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

מכינים את הבצק ואופים תחתית ופירורים. מצננים לגמרי:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
לתחתית – משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
לפירורים - משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.

מכינים את המלית, מרכיבים ומקררים 4 שעות לפני ההגשה:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

1,964 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן