נצפו לאחרונה

קרין גורן - עוגת שחמט

עוגה אחת )דרושות 2 תבניות זהות 24 ס”מ(

לעוגות:
7ביצים, בטמפ' החדר
2 כוסות סוכר (400 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
לתוספת לעוגה הכהה:
1 כף גדושה אבקת שוקו
1 כף גדושה קקאו
2 כפות מים רותחים
למלית השוקולד (ה"דבק" בין השכבות):
1 כוס ממרח שוקולד (אם סמיך מדי למריחה אפשר לדלל ב-1/2 כוס מים רותחים)
לקרם (לציפוי העוגה):
1 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
1 כוס חלב (240 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל

מכינים את העוגות, אופים ומצננים:
מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים 2 תבניות זהות בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל 10 דקות במהירות גבוהה, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים במזיגה איטית שמן, ומיד אחריו מיץ תפוזים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט רק עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים חצי מהתערובת בתבנית אחת.
מכינים את התוספת לעוגה הכהה: ממיסים שוקולית וקקאו במים רותחים. מוסיפים לתערובת שנשארה במיקסר ומעבדים לאט (או מקפלים בלקקן), לתערובת בצבע שוקולד. משטחים בתבנית השנייה.
אופים את העוגות 35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש. מצננים לגמרי.
מתחילים את ההרכבה של העוגות לעוגה אחת בדוגמת שחמט:
מחלצים את העוגות מהתבניות ומיישרים את פניהן בסכין ארוכה ככל האפשר. חוצים כל אחת מהעוגות לרוחב (סה”כ יתקבלו 4 שכבות: 2 וניל ו-2 שוקולד).
מניחים את 4 השכבות על משטח העבודה. מניחים קערית הפוכה בקוטר 16 ס”מ במרכז כל שכבה וחותכים עיגול לפי שולי הקערית. מניחים כוס הפוכה בקוטר 8 ס”מ במרכז וחותכים בסכין עיגול פנימי לפי שולי הכוס.
מפרידים בין החלקים ומרכיבים מחדש כך שבכל שכבה יתקבלו צבעים מנוגדים לסירוגין: העיגול הפנימי והטבעת החיצונית בצבע זהה, והטבעת האמצעית בצבע מנוגד.
מכינים את מלית השוקולד שתשמש "דבק" בין השכבות ומסיימים להרכיב:
מערבבים ממרח שוקולד ומים רותחים לתערובת רכה ונוחה למריחה.
מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן (מרימים בעדינות, עדיף ב-4 ידיים. לא נורא אם זה נשבר קצת בדרך). מורחים שכבה דקיקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום. שוב מורחים שכבה דקה של מלית שוקולד ומניחים מעל שכבת עוגה שלישית עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע לבן. מורחים במלית שוקולד ומכסים בשכבת העוגה שנותרה (עם עיגול חיצוני ופנימי בצבע חום).
מכינים את הקרם ומצפים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מצפים את העוגה בקרם למעלה וגם בצדדים. מגישים את העוגה בשלמותה לשולחן. חותכים, מוציאים פרוסה ראשונה - ומשתחווים לקול מחיאות הכפיים. שומרים מכוסה במקרר.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

806 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן