נצפו לאחרונה

חלת ירק, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - עונה 2: פרק 1

תבנית קפיצית 24 גובה 6

חומרי הגלם
לבצק:
500 גרם קמח שמרים
20 גרם (כף וחצי) סוכר
10 גרם (כף שטוחה) מלח
½ כפית אבקת אפיה
1 כף קצח
¼1 כוס מים בטמפ' חדר
1 כף שמן קנולה
300 גרם חמאה מזוקקת
לתוספות:
4 כרישה (החלק הלבן)
חופן פרחים מברוקולי
חופן פרחים מכרובית
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
6 שיני שום
גליל גבינת עיזים
קממבר כמהין
להברשה:
ביצה טרופה
מלח

אופן ההכנה:
הבצק:
במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והקצח ומערבבים קלות. מוסיפים השמן ולאחר מכן בהדרגה את המים ולשים כ 10 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ונוח לעבודה.
מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים מעט ביד. יוצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות לתפיחה עד הכפלת נפח.
בינתיים מזקקים חמאה:
בקלחת או סיר קטן מביאים חמאה לסף רתיחה. מקפים את הקצף הלבן שנוצר עד וממתינים עד לקבלת נוזל צלול. מצננים ומעבירים לצנצנת.
התוספות:
מאדים את הכרישה עם שמן זית ומעט מלח ופלפל ומצננים.
צולים פרחי ברוקולי וכרובית קטנה עם שמן זית, שיני שום שלמות, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ- 10 דקות. מצננים.
ההרכבה:
משטחים את הבצק מעט עם הידיים, ומחלקים אותו ל 8 חלקים במשקל 100 גרם כל אחד. מניחים את הכדורים על משטח משומן קלות למנוחה בת 10 דקות. מרימים כדור אחד, משטחים מעט עם הידיים ומניחים על משטח העבודה. מותחים את העלה מכל כיוון עד קבלת עלה גדול ודק ככל האפשר מורחים מעט מהחמאה המזוקקת על העלה, מפזרים כרישה ופיסות גבינת עיזים וקממבר כמהין. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק כך שמתקבלים 8 עלי בצק דקיקים עם גבינה וכרישה בניהם. מגלגלים לגלילה ויוצרים שבלול גדול. בין החיבורים מסדרים יפה פרחי כרובית וברוקולי צרובים.
מניחים בתבנית ומתפיחים עד כמעט הכפלת הנפח. מושחים את המאפה בביצה טרופה עם מעט מלח ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 40 דקות עד הזהבה עמוקה.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

742 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן