נצפו לאחרונה

מונט בלאן, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - עונה 2: פרק 9

חומרי הגלם:

למרנג:
250 גרם חלבון
250 גרם סוכר
כמה טיפות מיץ לימון
150 גרם אבקת סוכר
10 שקדים לא קלופים פרוסים

לקרם הערמונים:
250 גרם מחית ערמונים
50 גרם סירופ סוכר
10 גרם רום
85 גרם קרם ערמונים
¼ מקל וניל

לקצפת:
250 גרם שמנת
30 גרם מסקרפונה
50 גרם סוכר
10 גרם רום
½ מקל וניל

לרוטב פטל:
פטל אדום
פטל שחור

להגשה:
גלידה וניל
ריבת שזיפים
דיסק שוקולד מטומפרר בקוטר 9 ס"מ
שברים של ערמונים מסוכרים/בסירופ

אופן ההכנה:
המרנג:
מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. כשהקצף לבן ויציב מקפלים
פנימה את אבקת הסוכר.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים על גבי נייר אפייה חצאי כדור גדולים בקוטר של 8-7 ס"מ. פורסים את
השקדים ומניחים 5-4 יחידות על כל חצי כדור.
מייבשים בתנור בחום של 90 מעלות במשך כשעה וחצי, מרוקנים בעדינות את מרכז הכדור ומוסיפים
לייבש כשעה או עד שהמרנג יבש. מצננים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.
קרם הערמונים:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב את כל החומרים לכדי מחית אחידה. ניתן לאחד גם באופן ידני.
הקצפת:
מקציפים את כל המרכיבים יחד לקצפת יציבה, ומוסיפים את הרום. שומרים בקירור.
רוטב הפטל:
טוחנים היטב את הפירות ומניחים בצד.
סיום והרכבה:
ממלאים את קונכיות המרנג בשכבה מקרם הערמונים. מניחים מעט מן הריבה ומכסים
בקצפת.
בצלחת הגשה, מניחים מעט רוטב קסיס ומפזרים פירות יער טריים.
מניחים את המרנג הממולא, מעליו דיסק שוקולד מטומפרר ומעליו קנל של גלידת וניל.
מעטרים בשברי ערמונים מסוכרים ושבבי כסף ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

314 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן