קרם קרמל פטנט, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - עונה 2: פרק 6

6 כלי חרס אישיים

חומרי הגלם:
לקרמל:
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/2 כפית קינמון
לפלאן:
2 כוסות חלב
2/3 כוס ממרח עוגיות בטעם קרמל
3 ביצים
להגשה:
קצפת לא ממותקת
שברי עוגיות קרמל

אופן ההכנה:
הקרמל:
מחממים במחבת מים, סוכר וקורט מלח, בלי לערבב, עד שנוצרת שלולית מבעבעת.
ברגע שמופיע גוון שחום מערבבים קלות. ממשיכים לחמם עד שהסוכר כולו הופך למסה ענברית. מתבלים את הקרמל בקינמון ויוצקים אל גביי על תחתית תבניות האפייה. מניחים לקרמל להתקשות.
הפלאן:
טוחנים בבלנדר את ממרח העוגיות יחד עם 3 ביצים ו-2 כוסות חלב (מומלץ לטחון תחילה רק כוס אחת של חלב ורק לאחר מכן, להוסיף את השנייה). מתבלים את המלית בקורט מלח ומוזגים לתבניות עם הקרמל שהתקשה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות במשך כ- 30 דקות. הפלאן מוכן כשהשוליים יציבים והמרכז רוטט קלות. מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם).
לפני ההגשה, עוברים עם סכין על השוליים, מנקזים עודפי רוטב קרמל (אם רוצים), והופכים על צלחת הגשה. מגישים עם קצפת ושברי עוגיות קרמל.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

416 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן