נצפו לאחרונה

לחמניות שחור לבן של ניצן אלקובי, אופה הבית של ערוץ האוכל

לחמניות שחור לבן הן לחמניות המורכבות משני סוגים של בצק: בצק מקמח לבן ובצק מקמח חיטה מלאה.
המצרכים
בצק מקמח חיטה מלאה:
חצי ק"ג קמח חיטה מלאה
300 מ"ל מים פושרים
7 גר' שמרים יבשים או 20 גר' שמרים טריים
כפית מלח
בצק מקמח לבן:
חצי ק"ג קמח לחם לבן
250 מ"ל מים פושרים
7 גר' שמרים יבשים או 20 גר' שמרים טריים
כפית מלח
הוראות הכנת הבצק:
את שני הבצקים מכינים בנפרד ובאותו אופן.
בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים (בידיים, לא לפחד), מוסיפים את המים בהדרגה ולשים 5 דקות (רצוי במיקסר במהירות איטית אחרת זה ממש מעייף). מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות נמוכה/בינונית. עד שנוצר בצק חלק ומעט דביק. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים בידיים על משטח מקומח קלות כ 2 דקות נוספות. מעצבים לכדור ומעבירים לקערה משומנת מעט. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

עיצוב הלחמניות:
על משטח גדול ומקומח מרדדים את הבצקים בנפרד לצורת מלבן בעובי של 1 ס"מ (או כל צורה אחרת כל עוד שני הבצקים מרודדים לאותה צורה). מרימים בצק אחד ושמים אותו על הבצק השני (לא משנה איזה). חותכים את הבצק ל-2 מלבנים שווים בגודלם והופכים את אחד מהם כך שנוצרים שאחד עם בצק לבן למעלה והשני עם בצק כהה למעלה. מקפלים כל מלבן ל-2 (כמו שסוגרים ספר) וממרדדים בעדינות עם מערוך מקומח לעובי של כ-2 ס"מ. באמצעות מחלק בצק (או סכין חדה) חותכים ריבועים או כל צורה וגודל שיעשה לכם כיף (באפייה הלחמניות מתנפחות בערך פי 2). שמים את הלחמניות בתבנית מרופדת בניר אפייה, מכסים במגבת מקומחת לתפיחה שנייה של כ-30 דקות ובינתיים מחממים את התנור במצב אפייה לחום של 200 מעלות.

איך אופים?
אם רוצים מקשטים את הלחמניות בגרעינים, שומשום או אגוזים ומניחים את תבנית האפייה בשליש התחתון של התנור ואופים במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת .
מחכים כ 15 דקות ואוכלים. בתאבון.
טיפים:
1. את קערת הבצק עדיף לשים בתוך שקית של סופר במקום לכסות במגבת
2. שמים בתחתית התנור קערה עם מים חמים כדי שתהיה לחות בזמן האפייה. אם אין קערה אפשר לרסס קצת מים על הלחמניות ובתוך התנור ממש לפני האפייה.
3. הלחמניוות מוכנות כאשר נוקשים על התחתית של הלחמניה ושומעים צליל חלול. אם לא בטוחים אופים עוד חמש דקות.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

438 צפיות
תגיות
מתכוני לחם, מתכון ללחם, הכנת לחם
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן