לחם שעורה שחורה ותאנים, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - עונה 2: פרק 10

חומרי הגלם:
200 גרם קמח לחם לבן
150 גרם קמח שעורה
150 גרם מחמצת בטמפ' החדר
290 גרם מים בטמפ' החדר
2 גרם שמרים יבשים
11 גרם מלח
חופן תאנים מיובשות

אופן ההכנה:
מניחים בקערת ערבול קמח לבן וקמח שעורה ומערבבים. יוצרים בור במרכז ואליו שופכים את המחמצת ואת המים. מערבבים הכל לעיסה אחידה ונטולת גושים ומעבירים לשולחן מקומח במעט מאד קמח ומתחילים בלישה ידנית מסורתית בסגנון קיפול ולכידת אוויר. לאחר 5-7 דקות לישה עוצרים ומוסיפים את המלח.
ממשיכים ללוש 3 דקות נוספות, עוצרים ומוסיפים את השמרים, ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ובעל מעטה חלק ומשיי. בתום הלישה, מחזירים את הבצק לקערה ומכסים בבד או מגבת נקיה למשך 45-50 דקות.
בתום תקופת הזמן הזו מחלצים את הבצק מהקערה ומעבירים למשטח מקומח.
"פותחים" את הבצק לצדדים בעזרת קלף מתכת, מקפלים קיפול "מעטפה" ומחזירים שוב לקערה כאשר הצד בעל תפר הקיפול, כלפי מטה. מניחים מכוסה למנוחה נוספת של 60 דקות.
מחממים תנור ביתי בעל אבן שמוט לחום גבוה של 250 מעלות.
בתום תקופת זמן התפחה, מורידים את טמפרטורת התנור ל230 מעלות מניחים בתחתית התנור כלי חרס שטוח ובו מספר קוביות קרח. לאחר 5-7 דקות שכלי החרס בפנים, הופכים בעדינות יתרה את הכיכרות ע"ג המרדה המקומח חורצים בתנועות החלטיות עם סכין גילוח או סכין יפנית חריצים לא עמוקים בכיכר ומחליקים את הכיכר ישירות ע"ג האבן.
אופים כל כיכר בטמפרטורה של 230 מעלות למשך 26 דקות.
בסיום האפייה מבצעים בדיקת מוכנות ע"י נקישות על חלקו התחתון של הלחם. אם נשמע קול חלול - סימן שהלחם מוכן. אם נשמע קול עמום, סימן שהלחם זקוק לעוד 5-7 דקות אפיה.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

589 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן