לחם בצל ירוק, קשקבל ואגוזי מלך, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 6 - לחם

כמות: 2 כיכרות לחם באינגליש קייק

מצרכים

לבצק המקדים
210 גרם (כוס וחצי) קמח לחם
210 מ"ל מים
10 גרם שמרים טריים

לבצק המרכזי
25 גרם שמרים טריים
60 גרם (1/4 כוס) חלב קר
280 גרם (2 כוסות) קמח לחם
140 גרם (1 כוס) קמח מלא
3 ביצים קרות
200 גרם חמאה למריחה
2 כפות (20 גרם) מלח
100 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות
100 גרם גבינת פטה כבשים חתוכה לקוביות
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
60 גרם אגוזי מלך קצוצים
צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
3 בצלים ירוקים קצוצים

לציפוי
שמן זית
50 גרם גבינת פקורינו מגוררת

אופן ההכנה
1. הבצק המקדים: בקערת מיקסר שמים שמרים וממיסים במים קרים, מוסיפים קמח ולשים לבצק אחיד.
2. מכסים בניילון נצמד ומניחים מחוץ למקרר ל-12 שעות.
3. הבצק המרכזי: מפוררים את השמרים בקמח לחם וקמח מלא, מוסיפים את הסוכר, הביצים, החלב, המלח, החמאה והבצק הראשוני. לשים במהירות איטית עד בינונית כ-8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
4. מוסיפים את התוספות ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
5. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה.
6. מחלצים את הבצק למשטח עבודה, חוצים אותו ל-2, יוצרים מכל חלק כיכר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כשעה נוספת.
7. מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את הכיכרות בשמן זית, מפזרים פירורי גבינת פקורינו ואופים כ-35 דקות, עד להזהבה קלה.
8. אפשר להבריש בשמן זית גם לאחר האפייה.
גיוון:
ניתן להחליף את האגוזים בסוגי אגוזים שונים: צנוברים, פקאן וכן הלאה.
ניתן להחליף את הגבינות בגבינות שונות כגון: פרמזן, בולגרית וכן הלאה.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

594 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן