נצפו לאחרונה

קאפקייקס נאנטה עם קרם לימון ופיסטוק ירוק, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 11 - קאפקייקס

מתכון לתבניות שקעים בקוטר 5 ס"מ

מצרכים

לקאפקייקס
150 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר (200 גרם)
½ כוס קמח (60 גרם)
2/3 + 1 כוסות אבקת שקדים (150 גרם)
½ כפית מחוקה מלח (2 גרם מלח)
2 ביצים בגודל L
½ גביע יוגורט כבשים (75 גרם)
50 מ"ל רום כהה

לקרם לימון
250 מ"ל מיץ לימון סחוט
1 לימון מגורד
½ כוס פחות 2 כפות סוכר (80 גרם)
4 ביצים בגודל L
200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקסר עם בלון מקציפים במהירות נמוכה-בינונית את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
3. מנפים את הקמח, אבקת השקדים והמלח, ומוסיפים אותם בהדרגה לתערובת.
4. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים ויוגורט הכבשים בהדרגה.
5. מוסיפים את הרום, וממשיכים בפעולת עוד המיקסר עוד כדקה אחת.
6. משמנים את תבנית השקעים, ומוזגים את הבלילה (בעזרת כפית או שק זילוף). אופים כ-12 דקות.
7. קרם לימון: מבשלים את מיץ הלימון, גרידת הלימון וחצי מכמות הסוכר עד לסף רתיחה.
8. במקביל טורפים את הביצים עם יתרת הסוכר.
9. עושים השוואת טמפרטורות: מוסיפים מעט מנוזל הלימון לתערובת הביצים ומערבבים, מוסיפים עוד מעט ומערבבים. מעבירים את תערובת הביצים בהדרגה לסיר הלימון, מעבירים לאש נמוכה וממשיכים לערבב ללא הרף עד להסמכה. מורידים מהאש וממשיכים לערבב.
10. מוסיפים את השוקולד הלבן לקרם הלימון ומערבבים עד שהשוקולד נמס (אפשר גם לבלנדר). מעבירים את רוב התערובת לשק זילוף ומקררים 6 שעות.
11. מזליפים את קרם הלימון לתוך תבנית סיליקון חצי כדור ומקפיאים לשעתיים לפחות, עד להתייצבות.
12. לקישוט: פיסטוקים ירוקים קצוצים ודיסק שוקולד לבן (ראו בהמשך – מתכון טיפ).
13. הרכבה: מעבירים את קרם הלימון לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 1 ס"מ, ומזליפים "טיפה". מפזרים פיסטוקים ירוקים ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

390 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן