טארט שוקולד וחמאת בוטנים, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 10 - טארטים

מצרכים

לבצק פריך
2 כוסות קמח (300 גרם)
150 גרם חמאה
1 כפית שטוחה מלח (6 גרם)
½ 2 כפות סוכר (30 גרם)
2 כפות מים
1 ביצה בגודל L
1 חלמון

לגנאש שוקולד וחמאת בוטנים
350 מ"ל שמנת מתוקה 42%
80 גרם חמאה
60 גרם חמאת בוטנים
300 גרם שוקולד מריר
קורט מלח ים אטלנטי (2 גרם)

לבוטנים מסוכרים
200 גרם בוטנים קלופים ולא מלוחים
½ כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות מים

לקישוט
בוטנים מסוכרים
דסקיות שוקולד
אבקת סוכר

אופן ההכנה
1. הבצק: מניחים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, המלח והסוכר. מערבלים עם וו גיטרה במהירות נמוכה כדקה, עד להיווצרות פירורים.
2. מוסיפים לבצק את הביצים והמים, וממשיכים לערבל עוד קצת, עד לקבלת בצק אחיד.
3. מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים לפחות שעה במקרר.
4. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ על משטח עבודה מקומח. מניחים על הבצק רינג בקוטר 18 ס"מ שגובהו 2 ס"מ, משאירים שוליים לבצק ומסירים עודפים.
5. מניחים את הרינג המשומן בחמאה על תבנית עם נייר אפייה, ומסדרים בתוכו את הבצק.
6. אופים את הקלתית באפייה עיוורת בחום של 160-150 מעלות במשך כ-10 דקות עם משקולת (גרגרי חומוס או קטניות אחרות), ו-10 דקות נוספות ללא המשקולת, עד לקבלת גוון שחום.
7. הגנאש: מביאים לרתיחה את השמנת, החמאה, המלח והווניל.
8. שמים את השוקולד במד ליטר. יוצקים את השמנת על השוקולד, מחכים כדקה ומבלנדרים היטב בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב.
9. יוצקים את הגנאש לתוך הקלתית ומקררים.
10. הבוטנים המסוכרים: מביאים לרתיחה את הסוכר ושתי כפות מים, ממשיכים לבשל כדקה נוספת (עד ל-120 מעלות).
11. מכבים את האש, יוצקים את הסירופ על הבוטנים ומערבבים עד שהסירופ מתקשה ושכבה לבנה דקה עוטפת את הבוטנים.
12. לקישוט: מקשטים את הטארט בבוטנים המסוכרים, בדסקיות השוקולד ובוזקים מעט אבקת סוכר.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

470 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן