נצפו לאחרונה

Expand Closeטארט אגוזי עץ וקפה, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 10 - טארטים

תבנית בקוטר 24 או 2 תבניות בקוטר 18

מצרכים

לבצק
2 כוסות קמח (300 גרם)
150 גרם חמאה
1 כפית שטוחה מלח (6 גרם)
½ 2 כפות סוכר (30 גרם)
2 כפות מים
1 ביצה בגודל L
1 חלמון

למלית אגוזי עץ וקפה
3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
3/4 כוס סוכר דמררה (150 גרם)
4 ביצים בגודל L
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 חבילה של חמאה (100 גרם)
1 כוס אגוזי מלך (120 גרם)
1 כוס אגוזי פקאן (120 גרם)
½ כוס אגוזי לוז (60 גרם)
1 כוס אספרסו קצר

אופן ההכנה
1. הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר כ-3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל ומעט מהקמח, ומערבלים כדקה.
3. מנמיכים למהירות אטית ומוסיפים את יתרת הקמח המנופה ואבקת השקדים, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך חצי שעה.
5. מחממים תנור ל-160 מעלות.
6. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ בין שני ניירות אפייה.
7. מסירים את הניירות ומניחים בתבנית הטארט העגולה.
8. מניחים רדיד אלומיניום ומעליו קטניות (חומוס יבש, שעועית יבשה) ואופים ב-160-150 מעלות במשך כ-20 דקות.
9. מסירים את רדיד האלומיניום והקטניות, ומצננים.
10. המלית: בקערה מערבלים בעזרת מטרפה סוכר לבן, סוכר דמררה, ביצים ושמנת מתוקה.
11. מוסיפים את האגוזים וממשיכים לערבב.
12. ממסים את החמאה במחבת. מוזגים את החמאה בהדרגה לתוך תערובת המלית ומערבבים.
13. מוסיפים את האספרסו לתערובת ומערבבים.
14. מעבירים את המלית לתוך בצק הטארט בעזרת מצקת. אופים ב-160 מעלות במשך כ-25-20 דקות, עד שהחלק העליון של הטארט מעט נסדק. מצננים.
15. קישוט: בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

306 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן