בריוש חמאת בוטנים, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - עונה 2: פרק 7

חומרי הגלם:
500 גרם קמח לחם
100 גרם מים קרים
150 גרם חלב קר
120 גרם ביצים קרות
75 גרם סוכר
16 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית:
חמאת בוטנים

לציפוי:
ביצה טרופה
בוטנים מלוחים קצוצים גס

לסירופ סוכר:
100 גרם מים
130 גרם סוכר

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים מים, חלב, ביצים, קמח, סוכר ושמרים ולשים במהירות נמוכה כ 4 דקות, ממשיכים ללוש במהירות גבוהה כ 4 דקות נוספות.
מוסיפים את המלח ולאחר 2 דקות מתחילים להוסיף את החמאה בשלבים עד אשר היא נטמעת לחלוטין בבצק (אמור לקחת כ 4-5 דקות).
מסיימים את הלישה על גבי שולחן עבודה מקומח, מניחים את הבצק בעקרת המיקסר, מכסים ומעבירים למקרר למנוחה של לפחות 6 שעות (אפשר לשמור עד יומיים במקרר).
מחלקים את הבצק למשקל הרצוי (80 גרם), מחביאים בכל כדור בצק חצי כפית של חמאת בוטנים, סוגרים היטב את כדור הבצק ומניחים בתבנית הסיליקון, מתפיחים כשעה ורבע.
מברישים את הבריוש בביצה טרופה, מפזרים בוטנים מלוחים ואופים ב- 170 מעלות כ-15 דקות.
בינתיים מבשלים את המים והסוכר עד להסמכה קלה של הסירופ (כ- 5 דק לאחר רתיחה).
בסיום האפייה מברישים בסירופ סוכר קר ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

539 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן