נצפו לאחרונה

פילה בקר ברוטב פטריות, מתוך 'לאון אל דנטה - איטליה בבית', עונה 2: פרק 5

חומרי הגלם:
20 גרם פטריות פורצ'יני יבשות
מים חמים לכיסוי הפורצ'יני
45 מ"ל שמן זית
45 גרם חמאה
4 פרוסות לחם עבות ללא הקרום
30 גרם בצל קצוץ דק
שן שום
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
75 יין לבן יבש (סוביניון בלאן)
4 נתחים של סטייק פילה (150 גרם כל נתח)
מלח, פלפל שחור גרוס
4 פרוסות חלה/לחם מחמצת

אופן ההכנה:
משרים את הפטריות היבשות במשך כ- 20 דקות במים חמים.
במחבת בעלת תחתית עבה מניחים חמאה ושמן הזית.
מוסיפים את שן שום עד להזהבה שלה ומוציאים.
מוסיפים את הבצל וממתיקים.
מוסיפים את הפטריות ואת היין ומבשלים עד לצמצום הנוזלים.
מוסיפים את הפורצ׳יני וכמחצית מנוזל ההשריה שלהן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.
בינתיים, מחממים מחבת ברזל.
בעזרת סכין או קורצן עגול, יוצרים מפרוסות הלחם עיגולים. מורחים את העיגולים בחמאה וקולים במחבת עד להזהבה.
מורחים את הסטייקים בשמן זית (או חמאה), מתבלים במלח ופלפל וצולים על המחבת עד לדרגת העשייה הרצויה.
מוסיפים לרוטב שמנת, וקוביות חמאה קרה תוך סיבוב המחבת עד להמסת החמאה.
מתבלים במלח ופלפל.
מניחים את נתח פילה על גבי הפרוסה הקלויה, יוצקים בנדיבות מן הרוטב ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

444 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן