ריזוטו פטריות, מתוך 'לאון אל דנטה - איטליה בבית', עונה 2: פרק 8

100 גרם חמאה (לשמור כ- 30 גרם לסיום הריזוטו)
1.5 בצל קצוץ דק
500 גרם אורז ארבוריו
400 גרם תערובת פטריות טריות קצוצות גס (יער, שמפניון, פורטובלו)
20 גרם פטריות פורצ׳יני יבשות מושרות בחצי כוס מים חמים
125 סמ״ק מים חמים (להשריית הפטריות)
1/2 כוס יין שרדונה
1250 סמ״ק ציר ירקות
מלח, פלפל שחור
4 כפות פרמג׳יאנו מגוררת

אופן ההכנה:
משרים את הפורצ'יני במים החמים.
בסיר או קלחת שמים את הבצל עם 60 גרם חמאה, מחממים על להבה בינונית עד לשקיפות של הבצל.
מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ - 3 דקות תוך בחישה.
מוסיפים את היין הלבן ומאדים כ- 3 דקות.
מוסיפים את פטריות הפורצ׳יני המושרות עם המים שבו הן שרו.
לאחר מכן מוסיפים לאט את הציר, כוס  אחת בכל פעם ובוחשים תוך רתיחה על להבה גבוהה. התהליך יארך כ - 15 עד 18 דקות. סבלנות היא שם המשחק, אבל כדאי לחכות.
מכבים את האש מוסיפים את החמאה הנותרת והפרמג'יאנו ומערבבים על מנת לקבל מראה קטיפתי. טועמים, ממליחים ומפלפלים במידת הצורך.
מעבירים לצלחות הגשה ובוזקים פרמג׳יאנו על כל מנה.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

511 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן