נצפו לאחרונה

לחם פירות יבשים עם קמח שיפון – לחם דקור, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 6 - לחם

כמות: 2 כיכרות לחם

מצרכים

לבצק המקדים
150 גרם (1 כוס) קמח לחם
150 מ"ל מים
5 גרם שמרים טריים

לבצק המרכזי
550 גרם (4 כוסות) קמח לחם
120 גרם (1 כוס) קמח שיפון
60 גרם (1/2 כוס) קמח מלא
450 מ"ל מים
25 גרם שמרים טריים
30 גרם (2.5 כפות) סוכר דמררה
15 גרם (2 כפיות) מלח
50 גרם חמאה

תוספות
50 גרם צימוקים
75 גרם שזיפים מגולענים
100 גרם משמשים יבשים חתוכים לקוביות
50 גרם פיסטוק
50 גרם אגוזי לוז קלויים

אופן ההכנה
1. הבצק המקדים: מערבבים את המרכיבים יחד ומניחים את התערובת מכוסה במקרר למשך 24-12 שעות.
2. חצי שעה לפני השימוש מוציאים מהמקרר.
3. הבצק המרכזי: שמים את הקמחים בקערת מיקסר ומפוררים פנימה את השמרים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק וכן את הבצק המקדים, ולשים 10 דקות במהירות איטית.
4. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 8 דקות.
5. מוציאים 600 גרם בצק מהמיקסר ומכניסים למקרר בקערה מכוסה (ישמש בהמשך לקישוט).
6. מכניסים לקערת המיקסר את התוספות ולשים עוד 2 דקות עד שהתוספות נבלעות בבצק.
7. מכסים את קערת הבצק במגבת מטבח ומתפיחים במשך כשעה.
8. מעבירים למשטח עבודה, חוצים את הבצק ל-2, יוצרים שני כדורים ומניחים למנוחה.
9. לקישוט: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי של 3 מ"מ.
10. קורצים שני עיגולים בקוטר 18 ס"מ ועוטפים כל אחת מהכיכרות.
11. קורצים עיגולים עם מקד בקוטר 4 ס"מ.
12. מניחים אחד בחפיפה לשני ויוצרים עיגול. מחברים ללחם העטוף.
13. מתפיחים שעה וחצי. אופים ב-220 מעלות במשך כ-35 דקות על אבן שמוט או בתבנית עגולה.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

538 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן