נצפו לאחרונה

יאסיינו אונישימה - תבשיל ירקות יפני של צ'יזורו נישינו מתוך 'בית ספר לבישול אסייתי', ערוץ האוכל

מרכיבים (2 מנות)
4 פטריות שיטקה חתוכות לרבעים
אצות קומבו (אצות ים שחורות, 7 ס"מ רוחב, 15 ס"מ אורך)
20 גרם שורש לוטוס מיובש
חומץ אורז
1 כוס בוניטו (פתיתי דג פלמידה מיובשים)
50 גרם גזר חתוך לפרוסות אלכסוניות
50 גרם שורש במבוק חתוך לפרוסות ברוחב 1 ס"מ
300 גרם (2-3) תפוחי אדמה גמדיים חתוכים לקוביות גדולות
2 כפות סאקה
1 כף סוכר
2 כפות סויה
קורט מלח
1 כף מירין
6 יחידות אפונה סינית או שעועית ירוקה טריה חתוכה לשלוש

אופן ההכנה
משרים את פטריות השיטקה במים חמים כשהכיפה פונה מעלה, למשך שעתיים-שלוש.
משרים את אצות הקומבו במי ברז למשך כשעתיים, עד שהן מתנפחות.
משרים את שורש הלוטוס במים עם חומץ אורז כשעה עד שהוא סופג את המים.
מכינים ציר יפני: מבשלים את פתיתי הבוניטו במים רותחים במשך כ-2 דקות. מורידים מהאש ונותנים לבוניטו לשקוע. מסננים.
שמים בסיר את המים שבהם הושרו אצות הקומבו יחד עם 2 כוסות ציר יפני. מניחים על אש בינונית.
מוסיפים את כל הירקות (מלבד האפונה הסינית) ואת הקומבו לסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הסאקה והסוכר ומבשלים כעשר דקות.
מוסיפים את הסויה וקורט מלח, ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה נוספת.
מוסיפים את המירין, מבשלים 5 דקות נוספות ומורידים מהאש. ממתינים 10 דקות כדי שהמנה תצטנן מעט.
בזמן שהמנה מצטננת חולטים את האפונה במשך 2 דקות במים רותחים. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול.
מוסיפים לתבשיל את האפונה החלוטה, ומגישים עם אורז.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

485 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן