נצפו לאחרונה

קרנץ אגוזים ומרנג אפוי, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 4 - שמרים

כמות ל-3 עוגות

המצרכים

לבצק
770 גרם קמח (1/2 5 כוסות)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2/3 קוביית שמרים טריים
2/3 שקית משפר אפייה של שמרית
3 חלמונים
300 מ"ל (1/4 1 כוס) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח

למילוי
250 גרם ממרח שוקולד-אגוזים
90 גרם מרנג אפוי
150 גרם אגוזי לוז גרוסים וקלויים
75 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי
1 ביצה טרופה

לסירופ סוכר (לא חובה)
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי


אופן ההכנה
1. מערבבים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה במשך כדקה.
2. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבבים במהירות איטית-בינונית במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה, ולשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
4. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון ומקררים במקרר כשעה.
5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן של 35X25 ס"מ, ובעובי של 5-3 מילימטר.
6. הרכבה: מורחים שכבה דקה של ממרח שוקולד-אגוזים, מפזרים שברי מרנג, אגוזי לוז גרוסים וקלויים, ומעט שוקולד צ'יפס מריר.
7. מגלגלים לרולדה. מקמחים את המשטח ואת הידיים, ופוחסים את הגליל. חוצים את הגליל הפחוס ל-2 לאורך. קולעים לצמה ומניחים להתפחה נוספת של כשעה בטמפרטורת החדר.
8. מברישים בביצה.
9. אופים ב-170 מעלות במשך כ-35 דקות.
10. לסירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן.
11. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון, ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות.
12. מורחים שכבה של סירופ סוכר מלמעלה.


תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

354 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן