עוגת שמרים עם גבינה ופירות אדומים, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - עונה 2: פרק 7

ל-3 עוגות

חומרי הגלם:

לבצק:
770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח שמרים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים גדולות (מס' 1)
180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח

למלית הגבינה:
250 גרם גבינה ריקוטה פרסקה
250 גרם גבינת ניו יורק (גבינת שמנת 5%)
25 גרם קורנפלור/ פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
גרידה מ- 1/2 לימון
קורט ונילין
2 כפות פירות יער (פטל)
לציפוי:
תרסיס שמן בטעם חמאה

לשטרוייזל:
50 גרם סוכר דמררה
50 גרם חמאה קרה
50 גרם קמח
25 גרם אבקת שקדים

אופן ההכנה:
הבצק:
מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מלית הגבינה:
במיקסר, בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים את הגבינות, סוכר, קורנפלור (מנופה), לימון וונילין. מצננים היטב במקרר, עד להתייצבות.
השטרוייזל:
מערבבים את כל החומרים עד לתערובת פירורית.
מכינים את העוגה:
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מזלפים את מלית הגבינה במרכז, מפזרים פירות יער וסוגרים את הבצק משני צידיו, מתיזים תרסיס שמן בטעם חמאה ומפזרים שטרוייזל.
מניחים את העוגה בתבנית אפייה מסיליקון, מצפים ביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות, אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
מוציאים את העוגה מהתנור בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

390 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן