עוגת גבינה אפויה וקראמבלס טחינה, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' עונה 2: פרק 12

תבנית בגודל 25X35 ס"מ

לבסיס:
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סוכר – 50 גרם
1 חלמון
1 כף מים קרים
210 גרם קמח תופח (½1 כוסות)
50 גרם שומשום
למלית גבינה:
250 גרם גבינה לבנה 5%
500 גבינת ריקוטה
150 גרם סוכר
3 ביצים מס' XL
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1/4 כפית תמצית וניל
לקראמבלס:
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות טחינה גולמית
100 גרם סוכר חום בהיר
140 גרם צ קמח תופח
1 שקית סוכר וניל
גרידה מחצי לימון

אופן ההכנה:
הבסיס:
מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד לקבלת קרם חלק,
מוסיפים חלמון וכף מים ומערבלים כחצי דקה, מוסיפים קמח תופח ושומשום ומערבלים רק עד שנוצרים פירורים.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25 על 35 ס”מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
המלית:
טורפים את כל החומרים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, יוצקים על בסיס הבצק.
הקראמבלס:
מערבבים קמח, סוכר חום וסוכר וניל , מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ולבסוף את הטחינה ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית.
מפזרים את הקראמבלס על מלית הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 155 מעלות כ 50-60 דקות.
מצננים היטב וחותכים לקוביות, שומרים במקרר עד 4 ימים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

401 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן