נצפו לאחרונה

קוביות טראפלס שוקולד טחינה, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - עונה 2: פרק 8

מסגרת 18

חומרי הגלם:

למסת השוקולד:
250 גרם טחינה גולמית אורגנית
250 גרם פרלינה 50% שקדים ואגוזי לוז
100 גרם שוקולד חלב 34%
70 גרם שוקולד מריר 60%
30 גרם חמאת קקאו מומסת

לשומשום המקורמל:
250 גרם שומשום לבן
125 גרם סוכר
50 גרם מים
מעט מלח

לציפוי שוקולד פציח:
500 גרם שוקולד
75 גרם חמאת קקאו מומסת

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הפרלינה והטחינה.
בבן מרי ממיסים את שני סוגי השוקולד (50 מעלות).
בנפרד, ממיסים את חמאת הקקאו ומאחדים אותה עם השוקולדים המומסים.
מחברים את הטחינה והפרלינה למסת השוקולד וניגשים לטמפרור:
מטמפררים את השוקולדים לאזור ה- 27-25 מעלות. יש לסיים את התבליך בעזרת בלנדר מוט על מנת לקבל מסה חלקה ואחידה.
אוטמים את המסגרת המבוקשת בניילון נצמד: מחממים כ-5 דקות בתנור ואז מצמידים 2 שכבות של ניילון נצמד לתחתית המסגרת כך שהמסה לא תזלוג החוצה.
יוצקים את המסה למסגרת המונחת על תבנית אפיה לגובה 1.5 סמ' ומניחים במקרר עד להתקשות של המסה.
לאחר כמה שעות, כאשר המסה התקשתה, משחררים את המסה מן התבנית. כעת ניתן לחתוך לקוביות קטנות ולטבול בשוקולד (מטומפרר). אופציה נוספת: לגלגל את הקוביות לטראפלס ולצפות בשומשום מקורמל:
השומשום:
מחממים מים וסוכר ל- 115 מעלות. מוסיפים את השומשום וממשיכים לערבב עד שיצופה בסוכר ויהפוך שחום. מוסיפים מלח, יוצקים על גבי מגש קר ומצננים היטב.
הציפוי:
לקבלת ציפוי דק ופציח, מערבבים את השוקולד וחמאת הקקאו וטובלים את הקוביות/הטראפלס בשוקולד עד לכדי ציפוי מלא.
קוביות הטראפלס נשמרות כחודש במקום ממוזג, לא מומלץ לאחסן במקרר בשל הלחות שבו.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

368 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן