נצפו לאחרונה

שמרים שושנים מלוחה, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 4 - שמרים

המצרכים

לבצק
500 גרם קמח עשיר בגלוטן (למשל שטיבל 2)
60 גרם סוכר (1/4 כוס + 1 כף)
10 גרם מלח
20 גרם שמרים טריים (קוביה)
5 ביצים גודל L
200 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

למלית הלבנה
1/2 קילו גבינת שמנת
מגוון ירקות קלויים או מוקפצים (100 גרם פטריות מוקפצות, 50 גרם תרד מוקפץ, 100 גרם בטטה אפויות בפרוסות, 40 גרם אגוזי פקאן קלויים ומעט פפריקה מעושנת)

אופן ההכנה
1. בקערת המערבל שמים קמח, שמרים, סוכר ומלח, ומערבלים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ולשים במהירות נמוכה כ-3-2 דקות עד לקבלת בצק חצי אלסטי.
2. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומבריק.
3. מניחים בקערה ומכסים בניילון. מכניסים למקרר למשך לילה.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ, אורך 80 ס"מ, רוחב 22 ס"מ.
5. מניחים את גבינת השמנת בקערה, מוסיפים מלח ופלפל, ומרככים בעזרת כף עץ. מורחים על הבצק שכבה אחידה.
6. מחלקים לשני חצאים, ובחצי אחד מניחים פטריות, תרד ומעט פרמז'ן מגורר; בחצי השני: בטטה, פקאן ופפריקה מעושנת.
7. מגלגלים כל חצי בעדינות לנקניק. חותכים ל-9 חתיכות באורך 4 ס"מ. מסדרים בשתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ, כשבכל תבנית 10-9 שבלולים. שימו לב: יש להשאיר קצת רווח בין שבלול לשבלול.
8. מתפיחים כשעה עד שעה וחצי מכוסה בניילון או מגבת לחה.
9. מברישים בביצה עם מעט מלח, ואופים כ-5 דקות בחום של 150 מעלות.
הצג עוד
Play
Mute
00:00
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00
Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
0:00
Fullscreen
Playback Rate
    1
    Subtitles
    • subtitles off
    Captions
    • captions off
    Chapters
    • Chapters
    The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

    תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

    לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

    450 צפיות
    מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
    הקלד שם, או לחץ כאן