נצפו לאחרונה

סודות מתוקים - קרין גורן- טירמיסו בתבנית בועות

מה מקבלים אם מחברים בישקוטים + קפה + גבינת מסקרפונה? טירמיסו, כמובן! יש הרבה גרסאות לקינוח האיטלקי הקלאסי הזה. במתכונים ותיקים תמצאו בדרך כלל גם חלמונים לא מבושלים, אבל אני מעדיפה לוותר עליהם ולהתרחק טיפה מהמסורת (ומהחשש מסלמונלה...) - הטעם נהדר ו"טירמיסואי" במובהק גם בגרסה הזו וההכנה רק הופכת לפשוטה יותר. את הטירמיסו אפשר להרכיב בשכבות בכלים אישיים – אבל מרשים במיוחד להשתמש בתבנית סיליקון מיוחדת, כמו תבנית הבועות.

כמות: עוגה בתבנית סיליקון בועות או 6-4 מנות אישיות

לטירמיסו:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
250 גרם מסקרפונה
1/2 כוס קפה מוכן, פושר (אספרסו, או 1/2 כוס מים רותחים + כפית קפה נמס)
1/2 חב' בישקוטים ("לשונות חתול") (כ-100 גרם)

לקישוט:
קקאו/ עוגיות סנדביץ' טחונות לפירורים דקים




מכינים טירמיסו ומקפיאים להתייצבות:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג, סוכר ומסקרפונה לקרם יציב.
משמנים תבנית סיליקון. משטחים בה כמחצית מכמות הקרם. דופקים את התבנית במשטח העבודה, כדי למלא את כל החריצים ולהפטר מבועות.
מכינים קערה עם קפה מוכן. טובלים כחצי מכמות הבישקוטים טבילה קצרה בקפה, ומסדרים מעל הקרם שבתבנית (משתדלים לא להגיע לדפנות, כדי שהעוגיות יהיו מכוסות לגמרי בקרם גם מהצדדים). מכסים ביתרת הקרם ומיישרים. מסדרים על הקרם את הבישקוטים הנותרים, טבולים טבילה קצרה בקפה.
מעבירים למקפיא ללילה (6-4 לפחות) להתייצבות והתקשות.

מקשטים ומגישים:
מחלצים את הטירמיסו הקפוא בלחיצה ומניחים הפוך על צלחת הגשה (שכבת הבישקוטים העליונה תהיה כעת תחתית העוגה).
בעזרת מסננת קטנה מפזרים מעל העוגה לקישוט קקאו או פירורי עוגיות. שומרים במקרר ומגישים קר.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

1,089 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן