נצפו לאחרונה

קרין גורן - סודות מתוקים - עוגיות חמאה עם הטבעה במערוך תבליט

בצק עוגיות חמאה פשוט וטעים, שלא תופח ומשנה צורה כמעט בזמן האפייה ולכן מתאים מאוד לקריצת צורות ולהטבעה של דוגמאות. אני משתמשת בו לעוגיות בקישוט מערוך תבליט – גאדג'ט חמוד שהופך את ההכנה למשחק ואת התוצאה למעוצבת.

כמות: כ-30 עוגיות גדולות

לעוגיות:
300 גרם חמאה, רכה
100 גרם אבקת סוכר (שקית)
4 כפות (לא גדושות) אינסטנט פודינג וניל
1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

לקישוט אחרי האפייה (לא חובה):
אבקת סוכר
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר 2 דקות במהירות בינונית, לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים אינסטנט פודינג וקמח ומעבדים קצרות, רק עד שנוצר בצק אחיד.
מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים את הנייר. מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומאחדים קצת (לא ללוש, רק להדק קצת את הכול ביחד - עיבוד יתר פוגע בפריכות). אם הבצק יבש מדי ומתפורר - מוסיפים כף שמן או מים קרים ומאחדים. אם הוא דביק מדי - מוסיפים טיפה קמח.
מקמחים את הבצק מלמעלה ומרדדים לעובי של כמעט ס"מ. מקמחים שוב מלמעלה, קורצים לעוגיות בעזרת חותכנים ומטביעים חותמות (אפשר לקמח מדי פעם גם כל חותמת, כדי שלא תדבק).
אם רוצים להשתמש במערוך חותמות – מקמחים את המערוך המיוחד ועוברים איתו על הבצק פעם אחת, להטבעת הדוגמה, ואז קורצים עוגיות בעזרת חותכנים (או חותכים מלבנים בעזרת גלגלת פיצה).
אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות להזהבה קלה. מצננים. אם רוצים להדגיש את הדוגמה בעזרת אבקת - מפזרים אבקת סוכר מעל כל עוגיה ומשפשים בידיים, כדי שהאבקה תכנס בין החריצים.
הצג עוד
Play
Mute
00:00
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00
Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
0:00
Fullscreen
Playback Rate
    1
    Subtitles
    • subtitles off
    Captions
    • captions off
    Chapters
    • Chapters
    The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

    תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

    לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

    979 צפיות
    מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
    הקלד שם, או לחץ כאן