נצפו לאחרונה

סודות מתוקים - קרין קורן - עוגת אלפחורס

עוגת שכבות חגיגית בהשראת העוגיות הארגנטינאיות האהובות: לעוגיה המתמוססת בפה, ריבת החלב ופירורי הקוקוס מתווספת כאן גם שכבה של מוס שוקולד לבן וקוקוס. שימו לב - כמו במקרה של עוגיות אלפחורס סטנדרטיות, גם כאן חובה לחכות לפחות לילה (ועדיף 24 שעות) לפני שטועמים. תחתית העוגיה צריכה את המנוחה הזו כדי לספוג לחות, להתרכך ולקבל את המרקם הייחודי...

תבנית עגולה 26 ס"מ


לבצק אלפחורס לתחתית:
100 גרם חמאה, מומסת
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 ביצה שלמה (גודל L)
2 חלמונים ("צהובים"), בנוסף
1/2 1 כוסות קורנפלור (210 גרם)
1/2 כוס קמח (70 גרם)
1/2 כף אבקת אפייה (5 גרם)

לציפוי התחתית (אחרי האפייה):
1/2 צנצנת ריבת חלב 165) גרם)
2 כפות קוקוס

למוס שוקולד לבן וקוקוס:
200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
3 מיכלים שמנת מתוקה (750 מ"ל)
1 כוס חלב, בנוסף (240 מ"ל)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1 כוס קוקוס (85 גרם)

לציפוי וקישוט העוגה:
1/2 צנצנת ריבת חלב (165 גרם)
2 כפות חלב (30 מ"ל) (רק אם צריך)
2 כפות קוקוס )בערך(




מכינים את תחתית הבצק:
מחממים תנור ל-160 מעלות (תכנית אפייה מומלצת – טורבו).
בקערה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בידיים, רק עד שנוצר בצק אחיד (כמה שפחות).
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. מהדקים את הבצק בידיים לתחתית התבנית. אופים ב-160 מעלות 20 דקות לאפייה מלאה והזהבה קלה מאוד (להזהר לא לתת לתחתית להשחים). מצננים מעט.
מצפים את התחתית בריבת חלב:
מורחים חצי צנצנת ריבת חלב על תחתית הבצק החמה. מפזרים 2 כפות קוקוס מעל. מניחים בצד לצינון לטמפ' החדר.
מכינים את מוס השוקולד הלבן והקוקוס:
ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם רבע כוס חלב ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפ' החדר.
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג לקרם רך. מוסיפים קוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן שהתקררה ומקציפים כמה שניות במהירות מינימלית לאיחוד.
משטחים את המוס בתבנית (אפשר לתת כמה מכות עם התבנית על השיש, כדי שהמוס יימלא אותה באופן אחיד, ורק אז ליישר מלמעלה). מעבירים למקפיא ללילה (או מקררים שעתיים-שלוש במקרר/ שעה במקפיא, מצפים – ואחרי הציפוי מעבירים לקרור של לילה).
מצפים ומקשטים:
מוזגים על העוגה חצי מיכל ריבת חלב ומסובבים את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל פני העוגה (אם ריבת החלב סמיכה מדי – מחממים אותה קודם במיקרוגל עם 2-3 כפות חלב כחצי דקה ומערבבים לתערובת חמימה, אחידה ונוחה למריחה). מקשטים במעגל של קוקוס (בערך 2 כפות). מקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

547 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן