נצפו לאחרונה

גאלט דה רואה מסורתי, מתוך מיקי שמו עושה בית ספר עונה 2: פרק 4

חומרי הגלם:
לבצק העלים:
500 גרם קמח ( T55/שטיבל 2)
5 גרם מלח
115 גרם מים קרים מאוד
10 גרם חומץ לבן
150 גרם חמאה שטוחה למלבן
לקרם הפטיסייר :
500 גרם חלב
120 גרם סוכר
120 גרם חלמון
50 גרם קורנפלור
מקל ווניל
לקרם השקדים:
200 גרם ביצה
200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת שקדים ביתית
200 אבקת סוכר
100 גרם פטיסייר
20 גרם רום חום איכותי
להרכבה:
2 דיסקיות בצק עלים בקוטר 28 ו24 סמ
500 גרם קרם פרנג'יפאן
ביצה להזהבה (ביצה, חלמון, מעט מלח)
סירופ סוכר (ביחס של 2:1 מים סוכר )

אופן ההכנה:
הבצק:
במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ומלח, מוסיפים מים וחומץ ומערבבים עד שהבצק אחיד.
מעבירים את הבצק למנוחה של לילה במקרר.
למחרת מרדדים למלבן מחדירים את החמאה בקיפול פשוט.
מרדדים למלבן ועושים קיפול כפול. מעבירים את הבצק למנוחה של 4 שעות לפחות ולאחר מכן עושים קיפול כפול נוסף.
לאחר מנוחה של עוד מינימום 4 שעות עושים קיפול פשוט, ומעבירים את הבצק למנוחה של עוד 4 שעות.
לאחר מכן, הבצק מוכן לשימוש.
קרם הפטיסייר:
מרתיחים בסיר את החלב הווניל המגורד וחצי מכמות הסוכר.
במקביל מערבבים את המחצית הנותרת של הסוכר עם החלמון והקורנפלור.
כשהחלב רותח מבצעים השוואת טמפרטורות: מערבבים חלק קטן מן החלב לתוך הקערה עם החלמון, הסוכר והקרנפלור.
מעבירים את המסה כולה חזרה לתוך הסיר עם החלב הנותר ומערבבים בנמרצות עם מטרפה עד שהקרם הסמיך ובעבע היטב. מעבירים לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד במגע ישיר עם הקרם, ומעבירים לקירור.
קרם השקדים:
מרככים חמאה במיקרוגל למרקם "משחה".
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, מוסיפים אבקת סוכר וממשיכים להקציף. מוסיפים אבקת שקדים ודואגים לגרוף מסה שנותרה בתחתית הקערה. תוך כדי הקצפה, מוסיפים למיקסר ביצים בהדרגה.
לפרנג'יפאן:
מרככים את הפטיסייר בקערה אחרת וטורפים לתוכה את הרום.
מוסיפים את הפטיסייר המרוכך למיקסר עם הקרם שקדים ומקציפים.
מעבירים לשק זילוף או כלי קיבול ולמקרר.
ההרכבה:
מניחים את הדיסק הקטן יותר על גבי מגש עם נייר אפייה.
מזלפים קרם פרנג'יפאן בגובה 2 ס"מ (לשמור שוליים של 2 ס"מ מהקצה).
בעזרת מברשת מרטיבים קלות את השוליים במים ומכסים בדיסק הבצק הגדול את המאפה.
מהדקים היטב ע"מ להוציא את בועות האוויר. חורצים את הדפנות מסביב לכל הגאלט.
מורחים בביצה ומעטרים בחריטות.
מחממים תנור ל 210 (טורבו) מכניסים את המאפה לתנור ל-5 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל- 170 ואופים 40 דקות.
מורחים את המאפה בסירופ סוכר, מצננים קלות ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

232 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן