נצפו לאחרונה

בארקטה - סירות בצק ממולאות, מתוך 'לאון אל דנטה - איטליה בבית', עונה 2: פרק 1

חומרי הגלם:
לבצק:
500 גרם קמח ״00״
280 גרם מים
5 גרם שמרים יבשים
15 גרם מלח
3 גרם סוכר
כף שמן זית
פאסאטה

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר (עם וו לישה) מניחים את המים והשמרים ומערבבים קלות עד לקבלת קצף עדין.
ממשיכים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים 150 גרם קמח.
כשהתערובת אחידה מוסיפים 150 גרם נוספים מהקמח ומערבלים במהירות 2.
מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וקטיפתי למגע.
מוסיפים מלח, סוכר ושמן ומעבדים עד להטמעתם בבצק.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכדור ומחזירים לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה/ניילון נצמד למשך כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים גליל ומחלקים לכדורים של 100 גרם כל אחד.
מכדררים ומניחים על משטח מקומח קלות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים במקום לא חם עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים מכינים מליות:
אפשרויות, כל אחד לפי טעמו:
קוביות חציל מטוגן עם גבינת סטראקינו
עגבניות לחות ומוצרלה פרסקה
לבבות ארטישוק עם מוצרלה מעושנת
פלפלים קלויים עם גבינת פטה
פטריות שמפיניון עם בצל ומוצרלה מעושנת
הכנת הפיצות:
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ( עליון ותחתון).
פותחים את כדורי הבצק לצורה אובלית, מורחים מעט פאסאטה, מניחים מן המלית הנבחרת, מרטיבים במעט מים שול אחד, מקפלים ומהדקים את הקצוות לקבלת סירות (בארקטה).
מעמידים ומעצבים את המראה הסופי.
מניחים בתבנית משומנת קלות ואופים בחלק התחתון של התנור עד שהבצק מזהיב עמוקות בין 8 ל- 11 דקות. מוציאים, מברישים בשמן זית, מפזרים פרמג'יאנו ומגישים תוך אזהרה שחם, חם מאוד.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

766 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן