קרין גורן - טילוני בצק עלים ממולאים קרם

20 טילונים

לטילוני בצק עלים:
1 חב' גביעי גלידה עם שפיץ
500 גרם בצק עלים מרודד קפוא, מופשר במקרר למשך הלילה

לציפוי (לפני האפייה):
1 ביצה טרופה, או מעט שמן/ תרסיס שמן פאם בטעם קנולה
סוכר (1 כוס, בערך(

לציפוי השוליים בשוקולד (אחרי האפייה):
100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן

למילוי קרם מסקרפונה-וניל:
1 מיכל גבינת מסקרפונה גד , או גבינת שמנת (200 גרם)
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 כוס חלב (240 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)



מכינים את הטילונים ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
עוטפים את גביעי הגלידה בנייר אלומיניום ) את עודפי הנייר אפשר להכניס לתוך הגביע, או לגלגל ל"ידית" שבה נחזיק אחרי האפייה, כשנשלוף את הגביע העטוף מהבצק). משמנים מעט.
פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו לרצועות ברוחב 2 ס”מ (קצת יותר רחב ממה שרוצים בסוף, כי במהלך הליפוף הרצועות נמתחות והופכות צרות וארוכות יותר).
מלפפים כל רצועה על גביע גלידה, החל מהשפיץ לכיוון הפתח (הכי קל לסובב את הגביע סביב עצמו). אם מגיעים לסוף הרצועה באמצע הדרך –מצרפים לה רצועת בצק חדשה בצביטה. שימו לב – ליפוף הרצועה סביב הגביע צריך להיות חופף מעט, כך שבכל סיבוב הבצק יעלה קצת על הבצק מהסיבוב הקודם. מסיימים ללפף קצת מתחת לפתח גביע הגלידה. לסגירה – חותכים את הבצק ומשחילים את קצה הרצועה מתחת לבצק מהליפוף הקודם (כדי שלא ייפתח במהלך האפייה(.
מברישים את הטילונים בביצה טרופה (או משמנים מעט) ומגלגלים בסוכר.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (משתדלים להניח כך שהגביע ישכב על הליפוף הסוגר, כדי שלא ייפתח בתנור).
אופים כ-25 דקות, עד שהטילונים שחומים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל בחום של 160 מעלות.
מפרידים בעדינות את טילוני הבצק מגביעי הגלידה ומקלפים את נייר האלומיניום (זהירות! חם). מציצים פנימה – אם החלק הפנימי יעדיין לא אפוי מחזירים את טילוני הבצק לתנור ל-10 דקות, עד שהמרכז כבר לא בצקי. מצננים לגמרי לפני שמצפים בשוקולד וממלאים בקרם.
מצפים את השוליים בשוקולד:
ממיסים שוקולד במיקרוגל ומערבבים פנימה שמן. טובלים את הפתח של כל טילון בשוקולד, לציפוי. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לדקה-שתיים עד שהשוקולד מתקשה.

מכינים את הקרם וממלאים:
במיקסר מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה , סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קרם יציב. ממלאים את הטילונים בקרם (בעזרת כף או שקית זילוף( ומגישים מיד. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

698 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן