נצפו לאחרונה

פנקוטה שוקולד קפה קראמבלס ומרמלאדה טרופית, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 8 - קינוחים בכוס

מתכון ל-12 כוסיות

מצרכים

לפנקוטה
½ כוס חלב (120 מ"ל)
1 כפית דבש (15 גרם)
1 כפית ג'לטין + 3 כפיות מים
חבילת שוקולד לבן או חלב (200 גרם)
250 גרם שמנת מתוקה 38%
1 כוס אספרסו

לקראמבל שקדים
100 גרם חמאה קרה
½ כוס סוכר דמררה (100 גרם)
1 כוס + 2 כפות אבקת שקדים (100 גרם)
2/3 קמח מנופה (100 גרם)

למרמלדה טרופית
350 גרם קוביות מנגו טרי
1 בננה מרוסקת (כ-50 גרם)
150 גרם מחית מנגו
¼ כוס סוכר דמררה (50 גרם)

אופן ההכנה
1. לפנקוטה: משרים ג'לטין במים קרים.
2. מחממים בחום בינוני את החלב והדבש, ומערבבים. מוסיפים את האספרסו והג'לטין עד שהדבש והג'לטין נמסים והנוזלים הגיעו לסף רתיחה.
3. מוזגים את הנוזלים על השוקולד, מחכים כמה שניות ומערבבים בעזרת בלנדר מוט בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבב עם מוט בלנדר עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
5. מוזגים לכוסות עד לחצי גובה הכוס ומעבירים למקרר.
6. לקראמבלס שקדים: מערבלים במיקסר את כל החומרים במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
7. מפוררים את הבצק על רשת שמונחת על תבנית אפייה לקבלת פירורים.
8. אופים את הפירורים בחום של 160-150 מעלות כ-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
9. למרמלדה טרופית: שמים בסיר את הבננה המרוסקת, סוכר הדמררה ומחית המנגו, ומביאים לסף רתיחה.
10. מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות המנגו ומניחים להצטנן.
11. להגשה: מוציאים את הכוסות המלאות בפנקוטת שוקולד חלב מהמקרר. מניחים על הפנקוטה כף ממרמלדת הפירות ומפזרים מעל קראמבלס שקדים.
12. בוזקים אבקת סוכר. ניתן לקשט עם מלבנית שוקולד חלב מפודרים באבקת סוכר.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

286 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן