גלי שוקולד קפה, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 5 - קינוחים בצלחת

חומרי הגלם:
לביסקוויט סוקסה:
125 גרם אבקת סוכר
75 גרם שקדים מולבנים טחונים
1/4 כפית אבקת אפייה
25 גרם קמח
10 גרם אבקת קקאו
25 גרם סוכר
160 גרם חלבונים ( 5 יח' במידה 3)
לשטרוייזל אגוזים:
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר דמררה
150 גרם קמח
75 גרם אגוזי מלך טחונים
75 גרם שקדים טחונים
לערמונים:
30 ערמונים מסוכרים
1/2 כוס ויסקי
1/2 כוס מים
לסירופ וויסקי:
90 מ"ל מים חמים
75 גרם סוכר
1/4 כוס וויסקי
למוס שוקולד:
1 כף קפה נמס
40 מ"ל מים חמים
500 גרם שוקולד מריר
180 גרם חמאה
8 ביצים מס' 3 מופרדות
25 גרם סוכר
1 ליטר שמנת מתוקה
5 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
הערמונים:
משרים את הערמונים המסוכרים בויסקי ובמים במשך שעתיים לפחות.
אם אפשר, עדיף להשרות יום שלם ויותר.
ביסקוויט סוקסה:
מרפדים בנייר אפייה את התבנית. מנפים יחד את כל החומרים מלבד הסוכר והחלבונים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה.
מקפלים בעדינות את החומרים היבשים לקצף ומורחים את התערובת בתבנית האפייה.
אופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות. לאחר שהביסקוויט התקרר הופכים אותו ומסירים ממנו בזהירות את נייר האפייה. מניחים את מסגרת המתכת על נייר האפייה. מניחים את מסגרת המתכת על נייר האפייה. מניחים בתוך המסגרת את הביסקוויט סוקסה. מערבבים את מרכיבי סירופ הוויסקי ובעזרת מברשת מספיגים את הביסקוויט בסירופ.
שטרוייזל אגוזים:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה עד לריכוכה. מוסיפים את יתר המרכיבים וממשיכים לערבל עד שנוצרים פירורים גסים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה או במשטח סיליקון ומפזרים את פירורי הבצק.
אופים בתנור בחומם מראש ל- 150-160 מעלות במשך 12-15 דקות, עד שהפירורים מזהיבים ומתייבשים.
מוס השוקולד:
ממיסים את הקפה הנמס במים חמים. ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החמאה. מוסיפים את החלמונים והקפה ומערבבים היטב. מקציפים את החלבונים ומוסיפים להם בהדרגה את הסוכר. חשוב לא להקציף יותר מדי. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד. יוצקים את המוס לתוך המסגרת.
הרכבת המנה:
מסננים את הערמונים מהויסקי ושומרים את הנוזל. מפזרים על מוס השוקולד שטרוייזל אגוזים ואת הערמונים. אפשר לשמור מעט ערמונים לקישוט.
מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר. מעט לפני סיום ההקצפה מוסיפים 2 כפות מהוויסקי שבו הושרו הערמונים.
יוצקים לתוך המסגרת ומחליקים בעזרת סכין מריחה. מכניסים למקפיא.
כשהשכבה העליונה מתקשה מוציאים את העוגה עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא ל-5 שעות לפחות.
מחלצים מהמסגרת וחותכים בעזרת סכין ארוך לריבועים בגודל 5*5 ס"מ. מעטרים כל ריבוע בערמונים מסוכרים ומעט שטרוייזל.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

290 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן