נצפו לאחרונה

מלבה גבינה נקטרינה ותות שדה בכוסות, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 8 - קינוחים בכוס

מתכון ל-8-6 כוסות

מצרכים

לקולי תות שדה
225 גרם מחית תות שדה
150 גרם דקורג'ל ניטרלי (לרכישה בחנויות המתמחות)
20 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

לקציפת גבינה
250 מ"ל שמנת מתוקה
½ כוס פחות ½ 1 כפות סוכר (80 גרם)
1 כף אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינת ריקוטה
120 גרם גבינת שמנת ניו יורק 5%
1 כפית משחת וניל

לקרמבל שקדים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כוס סוכר דמררה (100 גרם)
1 כוס + 2 כפות אבקת שקדים (100 גרם)
2/3 קמח מנופה (100 גרם)
100-60 גרם מוזלי – לפי הטעם

לקישוט
תות שדה
פניני קראנץ

להרכבה
2 נקטרינות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות עם מעט סוכר ומיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה
1. לקולי תות שדה: מכניסים את כל המרכיבים למד ליטר ומבלנדרים בעזרת בלנדר מוט. מוזגים לתבנית הסיליקון (לא עד קצה השקע) ומקפיאים למשך שעה-שעתיים.
2. לקציפת גבינה: מקציפים את כל החומרים למשך 3-2 דקות, בתחילה במהירות בינונית ולאחר מכן מגבירים. הקציפה צריכה להיות אחידה וחלקה.
3. מעבירים את קציפת הגבינה לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
4. לקרמבל שקדים: מערבלים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
5. בעזרת כפית או בעזרת הידיים יוצרים גבעות קטנות של הבצק על גבי תבנית אפייה. אופים ב-160-150 מעלות במשך כ-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
6. להרכבה: מניחים בכוס כשתי כפות מהנקטרינות החתוכות.
7. מזליפים את קציפת הגבינה עד ½ מהגובה.
8. מניחים את הקולי ודוחפים אותו מעט פנימה.
9. מזליפים עוד שכבה מקציפת הגבינה.
10. מעל הקציפה מניחים קרמבלס.
11. מעטרים בתותי שדה הטבולים בקולי המופשר, ואפשר לפזר גם מעט מוזלי.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

219 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן