עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד, מתוך'פשוט לאפות' עונה 2 - פרק 4 – עולים כיתה

יש להצטייד בתבנית אינגליש 30

מצרכים

לגנאש
250 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
250 גרם שוקולד מריר
4 כפיות ממרח השחר

לעוגה
120 גרם חמאה
120 גרם שוקולד מריר
120 גרם סוכר
4 ביצים
4 גרם אבקת אפייה (כפית)
25 גרם אבקת שקד מולבן
25 גרם קורנפלור
20 גרם אבקת קקאו "השחר"
30 מ"ל אייריש קרים

אופן ההכנה
הגנאש: מניחים שוקולד מריר וממרח השחר בקערה. מביאים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולדים. ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב. מעבירים לקירור במשך כשעתיים.
העוגה: ממסים חמאה ושוקולד יחד במיקרו.
בקערה נפרדת טורפים קלות ביצים וסוכר, רק עד להמסת הסוכר.
מאחדים את שתי המסות: מוסיפים את הנוזל השוקולדי וטורפים. מוסיפים את המצרכים היבשים וטורפים. לבסוף מוסיפים את האייריש קרים. טורפים היטב.
מתיזים ספריי חמאה בתבנית אפייה, יוצקים את המסה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-50 דקות.
לקראת ההרכבה: מוציאים את הגנאש מהמקרר ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר עד שהוא מגיע למרקם נוח לעבודה. מעבירים את הגנאש לשק זילוף עם צנתר חלק רחב.
מצננים מעט את העוגה ולאחר כמה דקות שולפים אותה מהתבנית.
הרכבת העוגה: בעזרת סכין פורסים את העוגה במרכזה (לאורכה) כך שנוצרות שתי עוגות שוקולד.
מזליפים ממרח השחר ומיישרים אותו בעזרת פלטה קטנה.
מזליפים גבעות אחידות מהגנאש, מאבקים באבקת קקאו ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

419 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן