נצפו לאחרונה

מתכון לבצלים ממולאים

לרגל תחילתו של הסתיו, מכין השף יוסי שטרית תבשיל בצלים ממולאים בשר ואורז שאולי נראה מסובך להכין אבל שווה כל ביס
חומרים ל-4 מנות:
10 בצלים

למילוי:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
1 כף בהרט
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף נענע יבשה
4 שיני שום קצוצות
3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:
8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
1 כרישה לבנה פרוסה דק
1/2 כוס שמן זית
ציר עוף
מלח, פלפל
10 שיני שום שלמות
1/2 כוס רכז רימונים


אופן הכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.

2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.

3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.

4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.

5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.

6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.

7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

408 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן