נצפו לאחרונה

מתכוני סוגת: עלי גפן ממולאים

השף עומר מילר יראה לכם איך עם קצת סבלנות גם אתם תוכלו להכין עלי גפן בבית
למתכון של ערוץ סוגת בוואלה: https://food.walla.co.il/?w=/1117/1795382

חומרים:
50 עלי גפן למילוי (ניתן להתשמש בעלים מצנצנת אך יש לשטוף היטב במים קודם)

מילוי:
2 כוסות אורז
1 בצל לבן קצוץ
1 צרור שמיר קצוץ
1 צרור נענע קצוצה
1 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס חמוציות
4 כפות רכז רימונים
מלח פלפל

לבישול:
ציר ירקות/מים לכיסוי
3 כפות רכז רימונים
1 לימון סחוט


אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.

2. על משטח עבודה מסדרים את העלים כשצדם החלק והיפה פונה כלפי מטה. ממלאים כל עלה במעט (ככף) מתערובת המילוי ומגלגלים לכדי צורת סיגר. חוזרים על הפעולה זו עם כל העלים. בעת המילוי יש לשים לב לא לדחוס מדי את העלה, משום שהאורז מתנפח בזמן הבישול.

3. מרפדים בצפיפות תחתית של מחבת או סיר רחב בעלי גפן קרועים שנותרו ומסדרים מעליהם את העלים הממולאים.

4.יוצקים את נוזלי הבישול, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי וטועמים.

5. בהגשה מזיפים על המנה מעט מהרוטב שנוצר ומגישים עם יוגורט או לבנה.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

370 צפיות
תגיות
מתכון, מתכונים, מתכונים צמחוניים
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן