נצפו לאחרונה

מבשלים עם ילדים: פשטידת ספגטי וגבינה מתוקה

פשטידת ספגטי וגבינה מתוקה / דנית סלומון
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

דרגת קושי: בינוני. מתאים לגיל 8 ומעלה
סוג מתכון: חלבי
מס' מנות: 12
זמן הכנה: 25 דקות, בנוסף למשך האפייה

פשטידה צבעונית וטעימה מאוד שמשלבת בתוכה גבינה מתוקה, ספגטי מקמח מלא, ביצים, תפוחים וצימוקי חמוציות אדומים. הילדים ישמחו לעזור בערבוב תערובת הגבינה, בקילוף התפוח ובגירור קליפת הלימון.

המצרכים הדרושים
200 גרם ספגטי מלא
מלח
500 גרם גבינה לבנה "תנובה" 5%
3 ביצים גדולות
לימון בינוני שקליפתו יפה
2 כפיות תמצית וניל
6 כפות סוכר
2 כפיות קורנפלור
1 תפוח עץ מתוק גדול (מוזהב, יונתן או חרמון)
½ כוס חמוציות מופחתות סוכר

אופן ההכנה
1. שוברים את הספגטי ל־5-4 חתיכות קצרות. מרתיחים 2 ליטרים מים עם כף מלח בסיר גדול. מוסיפים את הספגטי למים הרותחים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית־גבוהה במשך 8 דקות (הספגטי לא צריכים להתרכך עד הסוף). מסננים, שוטפים במים קרים כדי לצנן את הספגטי ומשאירים במסננת כדי שכל המים יטפטפו החוצה.
2. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים קלות תבנית מוארכת עמוקה 30x11 ס"מ, או תבנית מרובעת 20x20 ס"מ.
3. מרוקנים את קופסאות הגבינה לקערת ערבוב גדולה. שוברים את הביצים לקערית קטנה (ביצה אחת בכל פעם, כדי לוודא שאיננה מקולקלת לפני שמוסיפים אותה לשאר החומרים) ומוסיפים לקערת הגבינה.
4. מגררים את השכבה הצבעונית של קליפת הלימון על מגררת דקה ומוסיפים לקערת הגבינה יחד עם תמצית הווניל, הסוכר והקורנפלור. מערבבים היטב לתערובת חלקה בכף עץ או במטרף.
5. קולפים את התפוח במקלף ירקות. חותכים את התפוח לרבעים, מסלקים את הליבה וקוצצים לקוביות בינוניות. אם החמוציות גדולות מדי, חוצים אותן בסכין חדה.
6. מוסיפים את התפוחים ואת החמוציות לתערובת הגבינה. מוסיפים גם את הספגטי המבושלים ומערבבים היטב בכף.
7. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 60-50 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים ומרכז הפשטידה יציב למגע. מניחים לפשטידה להצטנן 20 דקות בתבנית לפני שחותכים אותה למנות. מגישים חם או פושר (אפשר להכין מראש ולחמם כל מנה חימום קצר במיקרוגל לפני ההגשה).

טיפ השף
• לגרסה ללא גלוטן, מחליפים את הספגטי המלא בספגטי ללא גלוטן.
• לגרסה דלת סוכר, מחליפים את כל כמות הסוכר, או את חלקה, בממתיק מלאכותי בכמות שוות ערך.
• חמוציות מופחתות סוכר הן חמוציות שהומתקו ברכז תפוחים במקום בסירופ סוכר. אפשר למצוא אותן כמעט בכל חנות שמוכרת חמוציות בתפזורת. אם הילדים אינם אוהבים חמוציות, אפשר להשמיט אותן מרשימת המצרכים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

389 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן