נצפו לאחרונה

מבשלים עם ילדים: לחם תירס

לחם תירס / דנית סלומון
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

דרגת קושי: קל. מתאים לגיל 8 ומעלה
סוג מתכון: חלבי
מס' מנות: 18
זמן הכנה: 10 דקות בנוסף ל־25-20 דקות אפייה

לחם טעים, משביע וקל־הכנה. תוספת נהדרת למרק ירקות חורפי. הילדים יכולים להכין את תערובת הלחם מההתחלה ועד הסוף, ואתם תצטרכו לדאוג רק לאפייה עצמה.

המצרכים הדרושים
10 כפות (115 גרם) קמח תירס להכנה מהירה
½ כוס קמח כוסמין
⅓ כוס קמח לבן
1 שקיק אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כף סוכר
1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
1 כוס רויון "תנובה"
2 ביצים גדולות
100 גרם פתיתי "עמק" לאפייה, או גבינת "עמק" מגוררת גס
4 כפות פתיתי "גבע פרמז'ן"
2 כוסות גרעיני תירס מוקפאים של "סנפרוסט", מופשרים

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות). משמנים תבנית מלבנית 28x18 ס"מ במעט חמאה ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה (כשהתבנית משומנת, הנייר נצמד יפה לדופנות התבנית).
2. שופכים את קמח התירס לקערת ערבוב. מנפים יחד קמח כוסמין, קמח לבן ואבקת אפייה לתוך הקערה. מוסיפים מלח, סוכר ופפריקה גרוסה ומערבבים.
3. בקערה בינונית טורפים יחד רויון וביצים. יוצקים את התערובת לקערת הקמחים ומערבבים בכף רק עד שכל החומרים היבשים נרטבים.
4. מוסיפים לתערובת פתיתי עמק, פתיתי פרמז'ן וגרעיני תירס ומערבבים בכף עד שהם מתפזרים בתערובת בצורה אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה בגב כף.
5. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות, עד שפני הלחם מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי לפני שחותכים את הלחם ל־18 מרובעים.


טיפ השף
• לגרסה ללא גלוטן, מחליפים את הקמח הלבן ואת קמח הכוסמין בכמות זהה של "קמח תמי" (תערובת קמחים ללא גלוטן).
• הלחם איבד מטריותו? חוצים את הפרוסה לשתי שכבות וקולים מתחת לגריל חם עד שפני הלחם מזהיבים. מגישים חם.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

400 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן