נצפו לאחרונה

מבשלים עם ילדים: בראוניז שוקולד־בננה

בראוניז שוקולד־בננה / דנית סלומון
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

דרגת קושי: בינוני. מתאים לגיל 8 ומעלה
סוג מתכון: פרווה
מס' מנות: 20
זמן הכנה: 20 דקות + 15 דקות אפייה

אין ילד (ומבוגר) שלא אוהב בראוניז, אותם ריבועי עוגת־שוקולד שפשוט נמסים בפה. הבראוניז האלה שומרות על הטעם העשיר, אך מכילות כמות זעירה בלבד של שומן - 2 כפות שמן במקום 150 גרם ויותר. ההכנה קלה ופשוטה והילדים ישמחו ליטול בה חלק (וישמחו עוד יותר ללקק את הקערה בתום ההכנה).

המצרכים הדרושים
3-2 בננות בשלות
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים
⅔ כוס סוכר חום מהודק
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן (קנולה או חמניות)
½ כוס קמח
⅓ כוס קמח שיפון
1 כף אבקת קקאו
¼ כפית אבקת אפייה
¼ כפית קינמון טחון
קורט מלח

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית מלבנית 28x18 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.
2. קולפים את הבננות ומגררים אותן על מגררת גסה לתוך קערה. מספר הבננות שצריך לגרר תלוי בגודלן - הכמות הדרושה היא 1 כוס בננות מגוררות.
3. שמים את השוקולד הקצוץ בקערת זכוכית. ממיסים את השוקולד במיקרוגל - מכניסים את הקערה למיקרוגל ומפעילים בעוצמה מלאה למשך 30 שניות. מוציאים ומערבבים (גם אם השוקולד עדיין נוקשה). מחזירים למיקרוגל ל־30 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים. מחממים ומערבבים עוד פעם או פעמיים, עד שכל השוקולד נמס.
4. מקציפים את הביצים עם הסוכר החום ועם תמצית הווניל במיקסר במשך 5-4 דקות לקציפה תפוחה וסמיכה מאוד. מוסיפים את השמן לקציפת הביצים בזרם דק, תוך הקצפה. מוסיפים גם את השוקולד המומס, כף אחר כף, תוך הקצפה. מוסיפים את הבננות המגוררות ומערבלים במהירות בינונית לתערובת אחידה.
5. מנפים יחד קמחים, אבקת קקאו, אבקת אפייה, קינמון ומלח ומנפים שוב על תערובת השוקולד. מערבלים במהירות בינונית רק עד שהתערובת אחידה.
6. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומיישרים את פניה בגב כף. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 15 דקות, או עד שמרכז העוגה כמעט יציב למגע וקיסם שננעץ סמוך למרכז העוגה יוצא כמעט נקי - היזהרו מאפיית יתר, שמייבשת את העוגה. מצננים וחותכים לריבועים.

טיפ השף
• לגרסה ללא גלוטן: מחליפים את הקמחים בכוס פחות 2 כפות של "קמח תמי" (תערובת קמחים ללא גלוטן).
• לגרסה דלת סוכר: מחליפים את הסוכר החום ב־¾ כוס "כמוסוכר" (ממתיק מלאכותי שנראה כמו סוכר) ומשתמשים בשוקולד מריר לדיאבטיים.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

395 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן