נצפו לאחרונה

מבשלים עם ילדים: חביתיות רויון עם תותים וקרלו וניל

חביתיות רויון עם תותים וקרלו וניל / דנית סלומון
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

דרגת קושי: בינוני. מתאים לגיל 8 ומעלה
סוג מתכון: חלבי
מס' מנות: 5 (15 חביתיות)
זמן הכנה: 15 דקות בנוסף למשך הטיגון

שילוב צבעוני וטעים־טעים: חביתיות רויון אווריריות ותותים טריים עם נגיעות וניל עדינות. ילדים יכולים לעזור בערבוב בלילת החביתיות ובהכנת המנה להגשה. בני נוער יכולים גם לטגן את החביתיות.

המצרכים הדרושים
2 כוסות (0.5 ליטר) רויון "תנובה"
2 ביצים
2 שקיקים סוכר וניל
2 כפות שמן (קנולה, חמניות או תירס)
¾ כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח
מעט שמן לשימון המחבת

להגשה:
250 גרם תותי שדה
1 גביע קרלו בטעם וניל של "תנובה"

אופן ההכנה
1. יוצקים את הרויון לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים ביצים, סוכר וניל ושמן. טורפים היטב במטרף ידני, או מערבלים במיקסר ידני.
2. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת הרויון. טורפים היטב (או מערבלים במהירות נמוכה), עד שהתערובת כמעט חלקה (לא נורא אם נשארים כמה גושים קטנים של קמח).
3. טובלים מפית נייר במעט שמן ומשמנים קלות מחבת קטנה בעלת ציפוי מונע הדבקות בקוטר 14-12 ס"מ. מחממים את המחבת מעל להבה בינונית־נמוכה. יוצקים למחבת החמה ¼ כוס מתערובת החביתיות ומניחים לתערובת להתפשט מעצמה, בלי לטלטל את המחבת. מטגנים במשך 2 דקות, או עד שהחביתית תופחת, תחתיתה מזהיבה ושוליה נראים יבשים. הופכים את החביתית על צדה השני ומטגנים במשך 30 שניות נוספות. מחליקים את החביתית לצלחת (כמעט תמיד, גם אצל בשלנים מנוסים, החביתית הראשונה לא יוצאת יפה).
4. מחזירים את המחבת לאש בלי לשמן פעם נוספת. מערבבים את תערובת החביתיות, מודדים עוד ¼ כוס ומכינים חביתית נוספת באותה דרך. ממשיכים לטגן חביתיות עד שגומרים את כל התערובת. אם התערובת הופכת סמיכה מדי, מדללים אותה בכף חלב או מים.
5. לפני ההגשה שוטפים את התותים, מסירים את העוקצים וחותכים לקוביות. מחלקים את החביתיות לצלחות הגשה, מפזרים קוביות תות על החביתיות ויוצקים קרלו וניל על כל מנה.

טיפ השף
• מעדיפים רוטב שוקולד? הגישו את החביתיות עם קרלו שוקולדה או עם קרלו שוניל.
• אפשר להחליף עד שליש מכמות הקמח הלבן בקמח מלא.
• לחביתיות ללא גלוטן, מחליפים את הקמח בכמות שווה של "קמח תמי" (קמח נטול גלוטן). אם התערובת סמיכה מדי, מדללים אותה במעט חלב או מים.
• לגרסה דלת סוכר, מחליפים את סוכר הווניל ב־2 כפות "כמו סוכר" (תחליף סוכר גרגרי שנראה כמו סוכר) וב־1 כפית תמצית וניל.
• כדי לקצר את שלב הטיגון, אפשר להשתמש בשתי מחבתות במקביל, או במשטח צלייה חלק שעליו אפשר להכין יותר מחביתית אחת בכל פעם.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

511 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן