נצפו לאחרונה

סופלה שזיפים וארמניאק עם קרם מסקרפונה וחלב מרוכז, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 3 - סופלה

מצרכים

לסופלה
1 ק"ג מחית שזיפים אדומים (שזיפים טחונים ומסוננים מקליפות)
100 גרם קורנפלור (2/3 כוס + 1 כף)
100 מ"ל מים
50 מ"ל ארמניאק או ליקר אחר לפי הטעם (למשל, קוניאק או ברנדי)

למוס מסקרפונה
100 מ"ל חלב מרוכז
600 גרם גבינת מסקרפונה
100 מ"ל שמנת מתוקה
גרעינים של מקל וניל (או תמצית וניל)

לשימון ולקישוט
חמאה בטמפרטורת החדר לשימון כלי האפייה
סוכר
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה
1. מביאים את מחית השזיפים לרתיחה.
2. מערבבים בקערה את המים והקורנפלור.
3. עושים השוואת טמפרטורות בין המסות (שופכים מעט ממחית השזיפים אל קערת הנוזלים ומערבבים). מעבירים את הנוזלים לסיר ומביאים לרתיחה נוספת תוך ערבוב מתמיד, כדי להימנע מיצירת גושים.
4. מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את ליקר הארמניאק ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לקירור.
5. למוס מסקרפונה: מקציפים את כל המצרכים עד לקבלת קרם יציב.
6. מעבירים את המוס לקירור.
7. מברישים את הכלים האישיים של הסופלה בחמאה בטמפרטורת החדר, בעיקר בדפנות ובתנועות מתחתית הכלי כלפי מעלה. שופכים מעט סוכר לכל כלי ומסובבים אותו כדי שהסוכר יידבק לחמאה. נפטרים משארית הסוכר.
8. על כל 4 כפות בסיס מקציפים 140 גרם חלבון (3.5 חלבונים) עם 50 גרם סוכר (1/4 כוס) עד לקבלת קצף יציב אבל רך.
9. ההרכבה: מניחים בקערה כ-4 כפות מתערובת מחית השזיפים, מערבבים היטב. מטמיעים פנימה בעזרת מטרפה כף אחת מקציפת החלבונים. מקפלים לתוך תערובת השזיפים את יתרת החלבונים.
10. ממלאים כל כלי בסופלה. חשוב למלא את כל הכוס ולוודא שאין בועות אוויר. דופקים את הכלי על גבי המשטח כדי לשחרר מעט את הבועות. מיישרים את פני השטח של הסופלה, וחורצים בעזרת האגודל מעין תעלה בין הקציפה לכוס.
11. אופים בתנור שחומם מראש (חשוב במיוחד) ל-190 מעלות, במשך כ-10-8 דקות.
12. כשהסופלה יוצא מהתנור אפשר לפדר אותו בקצת אבקת סוכר. מגישים מיד לצד כף מוס מסקרפונה.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

319 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן