נצפו לאחרונה

מתכוני סוגת: פיתות במחבת

במקום לקנות פיתות שיתייבשו כבר בערב, ארז קומרובסקי מראה איך תכינו פיתות טריות במחבת הביתית
למתכון המלא באתר וואלה: https://food.walla.co.il/?w=/1114/2527632
חומרים ל-20 יחידות:
1 ק"ג קמח לבן רב תכליתי
40 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
1 כף סוכר דמררה
¾3 כוסות מים מינרליים
1 כף מלח ים עדין


אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח בקערה גדולה ומפוררים לתוכו את השמרים. מוסיפים את הסוכר ואת המים ולשים מספר דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש ואחיד.

2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

3. מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח. מכסים ומתפיחים כ-40-60 דקות נוספות.

4. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 15 -20 ס"מ ובעובי כ-½ ס"מ. מניחים מחבת בעלת תחתית עבה הפוכה על להבה בינונית-גבוהה.

5. כאשר המחבת חמה מניחים עליה עיגול בצק אחד וממתינים עד שנוצרות בועות קטנות. הופכים וממשיכים בקלייה עוד כדקה. מניחים את הפיתה בצד ומכסים במגבת. ממשיכים לקלות כך את כל הפיתות, שומרים אותן מתחת למגבת ומגישים מיד.

כלים באדיבות ארגל
צילום, הפקה ובימוי: ivp - בית הפקות מקוון

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

292 צפיות
תגיות
מתכוני לחם, מתכון ללחם, הכנת לחם
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן