נצפו לאחרונה

מתכוני סוגת: דלעת ערמונים במילוי תבשיל זנב שור וחומוס

דיויד פרנקל עושה שידרוג במקום להכין תבשיל זנב שור קלאסי, הוא מכניס אותו לדלעת ערמונים בהגשה מושלמת
למתכון המלא באתר וואלה: https://food.walla.co.il/?w=/1114/2522249
חומרים:
2 דלעות ערמונים חתוכות ב-3/4 הגובה ונקיות מזרעים
8 ארטישוק ירושלמי שטופים היטב וחצויים לאורך
4 שני שום עם הקליפה
4 כפות שמן זית
1 כף מלח ים
2 כפיות פלפל
צרור טימין

לתבשיל:
750 גרם זנב שור פרוס לחתיכות של 2.5 ס"מ
1 בצל פרוס דק
1 כוס יין אדום
1.5 כוסות חומוס מושרה
צרור טימין
4 כוסות ציר בקר/עוף


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בסיר עם תחתית רחבה מטגנים את הבצל על אש נמוכה.

3. במקביל מחממים מחבת על אש גבוהה וצורבים את זנב השור עד שמתקבל צבע שחום מכל הצדדים. מפלפלים וממליחים את הבשר. כאשר השחים מצד אחד הופכים אותו על צדו השני.

4. במקביל מערבבים ללא הרף את הבצל עד לקרמול מלא. לאחר השחמת הבשר משני הצדדים, מעבירים אותו לסיר הבצל ומחזירים את המחבת הריקה על האש. מנמיכים את האש ומוזגים למחבת הבשר יין אדום. מגבירים את האש בשנית ומצמצמים את היין.

5. מוציאים את החומוס מהמים ומעבירים לתבשיל. כשהיין מצטמצם לחצי, מוסיפים אותו לתוך סיר התבשיל. מגבירים את האש ומוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.

6. מוסיפים מים לכיסוי הבשר, ענפי טימין, מלח ומכסים את התבשיל בנייר פרגמנט. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-4 שעות.

7. משמנים טוב את הדלעות וזורים מעל מלח ים, פלפל ועלי טימין. מעבירים לתבנית. מכניסים לקערה את הארטישוקים והשום, משמנים, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים טימין. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית. מכניסים לתנור ל-20 דקות. מצננים לטמפרטורת חדר.


8. לאחר 4 שעות, מוצאים את הזנבות ומפרקים את הבשר מהעצם. ממלאים את הדלעות הצלויות: תחילה בבשר, מעליהן כף גרגירי חומוס. מעל, מעט ארטישוק ירטושלמי פנימה וסוחטים שןו שום מעל לדלעת. מוזגים מעל מהרוטב. מחממים לפני הגשה בתנור.

צילום בימוי ועריכה: IVP בית הפקות מקוון

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

543 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן