נצפו לאחרונה

מתכונים בריאים לילדים: שייטל ושעועית ברוטב חמאת בוטנים

רצועות שייטל ושעועית ברוטב חמאת בוטנים / דנית סלומון
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

דרגת קושי: בינוני־קל. מתאים לגיל 14 ומעלה
סוג מתכון: בשרי
מס' מנות: 2
זמן הכנה: 10 דקות + 10 דקות טיגון

"מוקפצים" הם דרך נפלאה להכין ארוחה טעימה תוך דקות ספורות. השימוש בתרסיס שמן חוסך בשומנים ובקלוריות ויש לו יתרון נוסף - הוא מאפשר טיגון "נקי" ונטול התזות שמן.

המצרכים הדרושים
100 גרם שעועית ירוקה עדינה שלמה מוקפאת "סנפרוסט"
100 גרם שעועית צהובה עדינה שלמה מוקפאת "סנפרוסט"
5 פטריות שמפיניון בינוניות
200 גרם שייטל עגל "אדום אדום", חתוך לרצועות דקות (מבקשים מהקצב שיחתוך)
3 כפות רוטב לעוף ברביקיו סויה ודבש של "אוליביה"
1 כפית חמאת בוטנים חלקה
1 כף חומץ יין לבן
½ כפית גבישי שום
תרסיס שמן (זית או קנולה)

אופן ההכנה
1. אם יש מספיק זמן, כדאי להוציא את שני סוגי השעועית מהמקפיא חצי־שעה עד שעה לפני ההכנה, ולפזר בצלחת כדי שיפשירו מעט.
2. פורסים דק את הפטריות. שוטפים היטב את רצועות השייטל (כדי לשטוף את עודפי המלח), מסננים ומייבשים היטב על מגבות נייר.
3. בקערית קטנה מערבבים יחד רוטב ברביקיו, חמאת בוטנים, חומץ וגבישי שום.
4. מכינים מחבת גדולה ועמוקה בעלת ציפוי מונע־הידבקות (בקוטר 30-28 ס"מ). מרססים את פנים המחבת בשכבה דקה של תרסיס שמן. מחממים את המחבת מעל להבה גבוהה.
5. מוסיפים את רצועות השייטל למחבת החמה ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות, עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים־מערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים את השעועית המופשרת וממשיכים לטגן ולערבב במשך 2 דקות (4-3 דקות, אם משתמשים בשעועית הישר מהמקפיא).
6. מוסיפים את תערובת הרוטב למחבת ומטגנים תוך ערבוב במשך 2-1 דקות. מעבירים לכלי הגשה ומגישים מיד.

טיפ השף
• לגרסה ללא גלוטן, משתמשים ברוטב ברביקיו ללא גלוטן.
• אפשר להחליף את רצועות השייטל ברצועות סינטה, אווזית או כף.
• אם חותכים את הבשר בבית, מקפידים לחתוך לרצועות בניצב לסיבי הבשר.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

504 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן