נצפו לאחרונה

מתכונים בריאים לילדים: גלילי טורטייה ורוסטביף

גלילי טורטייה ורוסטביף / דנית סלומון
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

דרגת קושי: בינוני־קל. מתאים לגיל 8 ומעלה
סוג מתכון: בשרי
מס' מנות: 2-1
זמן הכנה: 15 דקות

גלילי הטורטייה, המוכרים יותר בשם "ראפס" (עטיפות), הם פשוט כריכים מתוחכמים. במקום להכין כריך של לחם, לחמנייה או פיתה, פשוט מגלגלים את חומרי המילוי בתוך עטיפת טורטייה. תנו לילדים להכין לעצמם את הכריך שהם אוהבים - אפשר להחליף את סוג המלית, לגוון בירקות נוספים, או לשנות את הממרח הבסיסי - ומובטח לכם שהם יאכלו אותם בהנאה גדולה הרבה יותר.

המצרכים הדרושים
עלה טורטייה מקמח מלא בקוטר 26 ס"מ
2 כפות טחינה סמיכה מוכנה
2 כפיות ממרח זיתים של "אוליביה"
4 פרוסות גדולות (60-50 גרם) של רוסטביף "טירת צבי"
6-5 עלי חסה ירוקים רעננים בגודל בינוני
פלפל קלוי כבוש בחומץ, חתוך לרצועות רחבות


אופן ההכנה
1. מחממים את עלה הטורטייה במיקרוגל במשך 10 שניות. פורשים את הטורטייה על קרש חיתוך גדול ומורחים עליה את הטחינה כמעט עד השוליים. בעזרת כפית מפזרים את ממרח הזיתים בשני פסים מקבילים לאורך השליש האמצעי של הטורטייה.
2. מניחים את פרוסות הרוסטביף על הטורטייה בשכבה אחת - משאירים 4-3 ס"מ ריקים בשני צדדים מנוגדים.
3. קורעים את עלי החסה לרצועות רחבות. מסדרים את עלי החסה על הרוסטביף ומסדרים את הפלפל הקלוי בשניים־שלושה פסים לאורך השליש המרכזי של הטורטייה, במקביל לשוליים הריקים.
4. מקפלים אחד הצדדים הריקים מעל רצועות הירקות והרוסטביף ומגלגלים את הטורטייה לגליל הדוק.
5. חותכים את הגליל באלכסון ל־2 קטעים קצרים. מגישים עם מפיות נייר לאחיזה.


טיפ השף
• גלילי הטורטייה נוחים מאוד לאכילה ויכולים לשמש ככריך נפלא לבית הספר.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

389 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן