נצפו לאחרונה

מתכון לכדורי עוף במרק עוף וירקות

כדורי עוף במרק עוף וירקות / דנית סלומון
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון

דרגת קושי: בינוני
סוג מתכון: בשרי
מס' מנות: 8-4
זמן הכנה: 20 דקות, בנוסף לזמן הבישול (כשעה)

המצרכים הדרושים
למרק:
2 גזרים בינוניים
1 שורש פטרוזיליה
2 גרונות עוף
3 כוסות (750 מ"ל) מים
½ כפית כורכום טחון
1 קישוא בינוני
1 עגבנייה בינונית
קורט מלח

לכדורי העוף:
250 גרם חזה עוף טחון
½ בצל קטן, טחון או מגורר דק
2 כפות קמח תירס להכנה מהירה (צהוב)
1 כף פירורי לחם יבשים
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית כוסברה טחונה
קורט פלפל

אופן ההכנה
1. קולפים ופורסים את הגזרים ואת שורש הפטרוזיליה. שמים את הירקות הפרוסים בסיר בינוני, מוסיפים גרונות עוף, מים וכורכום ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.
2. רוחצים היטב את הקישוא וחותכים אותו לקוביות קטנות. מסירים את קליפת העגבנייה (חולטים במים רותחים ומסירים את הקליפה המשיכה, או פשוט קולפים במקלף ירקות). חוצים את העגבנייה לרוחבה, מוציאים את הגרעינים וקוצצים אותה לקוביות קטנות.
3. מערבבים יחד את כל המצרכים לכדורי העוף בקערה. מכסים ושומרים במקרר עד ששלב הבישול הראשוני של המרק מסתיים.
4. מסירים את המכסה מסיר המרק, מוסיפים לסיר את קוביות העגבנייה והקישוא, מתבלים בקורט מלח ומגביהים את הלהבה.
5. צרים מתערובת העוף 8 כדורים (כ־2 כפות תערובת לכדור) בידיים רטובות. מטילים את הכדורים אל תוך המרק הרותח. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 25 דקות מעל להבה נמוכה.
6. מוציאים את גרונות העוף מהסיר. מגישים את הכדורים עם המרק.

טיפ השף
• אם רוצים מרק במרקם חלק, מוציאים את הכדורים מהמרק, ומערבלים את המרק עם הירקות בבלנדר לתערובת חלקה.
• מטעמי היגיינה, כאשר מטפלים בבשר ובדגים, ובעיקר בבשר ובדגים טחונים, רצוי לעטות על הידיים כפפות נצמדות חד־פעמיות ולרחוץ את הידיים העטויות בכפפות במים ובסבון לפני שנוגעים בבשר. ד
הסרטון נטען 14
עבור לסרטון (10)

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

259 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן