נצפו לאחרונה

איך מכינים פיצה טבעונית

מתכון מצוין ופשוט להכנת פיצה טבעונית, שכל אחד יכול להכין בבית!
הפיצה עשויה מקמח מלא והגבינה היא גבינת טופו.
טעים ובריא.
נתחיל בבצק -- המצרכים.
300 גר קמח מחיטה מלאה
200 גר קמח פיבטו ג'ירסולה (קמח איטלקי משובח המתאים לפיצות)
225 גר מים קרים
3 גר שמרים יבשים
10 גר מלח
15 גר סוכר
45 גר שמן זית

אז איך מכינים את הבצק?

מכניסים את כל חומרי הגלם היבשים לקיצ'ן אייד ומערבבים כחמש דקות.
מוסיפים את המים בהדרגה.
לשים את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד וממשיכים ללוש כ- 15 דקות נוספות.
מקמחים קלות את משטח העבודה.
מחלקים את הבצק לכדורים עגולים של 200 גר כל אחד
מכסים את התערובת בנייר ניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך הלילה.
ועכשיו לרוטב העגבניות
המצרכים:
2 כפות שמן זית
בצל לבן קטן- חתוך לקוביות
גזר קט ן- חתוך לקוביות
3 שיני שום- פרוסות דק
2 קורט מלח
1 קורט סוכר
קופסת שימורים עגבניות תמר שלמות של "mutti" תוצרת איטליה 400 גרם
צרור בזיליקום
50 גרם מים
ועכשיו להכנה
מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והשום, עד לרמת שקיפות הבצל.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים.
מבשלים כעשרים דקות על אש בינונית.
לאחר הבישול מורידים את הסיר מהאש וטוחנים את הרוטב במג'ימיקס או מיקסר ידני עד לקבלת מרקם אחיד.
מחממים תנור לחום הגבוה ביותר .
מקמחים קלות את משטח העבודה.
באמצעות מערוך, מרדדים כדור בצק, בזמן הדיבור טיפ לפתיחת פיצה : הדרך הכי טובה היא לפתוח עם הידיים ולהעיף
באוויר כמו בפיצריות באיטליה,. כדי שהבצק יהיהבעובי אחיד מתחילים לרדד מהאמצע לכיוון הגוף ומהאמצע כלפי חוץ . לעיגול שקוטרו כ 30 ס"מ.
מניחים את הבצק המרודד על תבנית.
יוצקים כ 80 גרם רוטב ובאמצעות המצקת מורחים את הרוטב באופן אחיד על כל חלקי הבצק מלבד השוליים.
מגרדים בפומפייה כ- 60 גרם גבינת טופו -ו 40 גרם פתיתי בירה ומפזרים על הבצק עם הרוטב .
ניתן להוסיף כל תוספת כיד הדמיון, זיתים, תירס, קישואים אספרגוס פטריות ועוד

מראש תוספות שצריכות יותר זמן בישול או אפייה, כמו למשל פלפלים חריפים.
כמו כן, בשלו מראש מצרכים שנוטים להיות עסיסיים במיוחד, כמו למשל חצילים,
אלא אם כן אתם רוצים מרק פיצה. קררו את כל המצרכים שבושלו מראש או נאפו
במיוחד, לפני הנחתם על הפיצה. תוספות חמות מידי יהרסו את הבצק).
רצוי לא להעמיס יותר מדי תוספות, כדי לא להרטיב את הבצק ולאפשר אפיה אחידה.
מכניסים לתנור ואופים כ-15 -- 20 דקות (תלוי בחום התנור)
טיפ בזמן שמכניסים לתנור :אפו את הפיצה שלכם בתנור חם מאוד. 260 מעלות (צלסיוס). כדי לקבל אפייה
מהירה וקריספית כמו במסעדות מומלץ לקנות לבנת שמוט ולאפות עליה.
לפני האפייה מניחים את הלבנה בתנור ומחממים אותו לחום המקסימלי. הלבנה
אוצרת בתוכה חום רב ונותנת לפיצה מכת חום מייבשת את הלחות בבצק ומסייעת
ביצירת תחתית וקרום פריכים., עד ששולי הפיצה מזהיבים יפה.)

בתיאבון!

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

585 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן