נצפו לאחרונה

איך מכינים סופגניות ביתיות טעימות לכבוד החנוכה - מתכון לסופגניות והסבר קל להכנה- אייל מאפים טובים

בסרטון זה תקבלו מתכון לסופגניות ותלמדו להכין סופגניות ביתיות מעולות בהנחיית השף קונדיטור אייל אורן בעל רשת הקונדיטוריות אייל מאפים טובים, בערים נס ציונה ורחובות. https://www.cake.co.il/
הנה לכם מתכון ל- 30 סופגניות קטנות: 1 ק"ג קמח
2 כפות שמרית (שמרים)
1 ורבע כוסות חלב/ מים (330 מיל)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
70 גרם חמאה רכה (או 1/3 כוס שמן)
1 כף תמצית וניל
1 כף גרידת לימון
1 כפית מלח

הסבר: ניתן לעשות את הסופגניות חלביות או פרווה.
במקום מים אפשר להשתמש בחלב
ובמקום שמן אפשר להשתמש בחמאה.

אזהרה לילדים - אין לטגן את הסופגניות ללא השגחת מבוגר.

אופן ההכנה
מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר והמים (או החלב). מערבבים במהירות נמוכה כדקה.
מוסיפים מחצית מכמות הקמח ולשים כדקה נוספת.
ממשיכים ללוש ומוסיפים, בזה אחר זה, את יתרת הקמח, הביצים, החמאה (או השמן), תמצית הווניל, הקליפה המגוררת והמלח. לשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש ורך, אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף לו עוד מעט קמח).
מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כחצי שעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מחממים את התנור לטמפרטורה המינימלית (כ-50 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
יוצרים מהבצק כ-30 כדורים (אין צורך לקמח את משטח העבודה). מניחים בתבנית ברווחים (כדי להשאיר מקום לתפיחה). מכבים את התנור ומכניסים לתוכו את התבנית עם הסופגניות (החום יעזור להן לתפוח מהר יותר). מתפיחים כ-30 דקות. (אפשר להתפיח את הסופגניות גם בחוץ, אך אז יש לכסות אותן בניילון נצמד כדי שלא ייווצר על פניהן קרום קשה שיפגע בתפיחה).
מוציאים את הסופגניות מהתנור ומתפיחים 10 דקות נוספות. אם מתפיחים את הסופגניות מחוץ לתנור, ב-10 הדקות האחרונות יש להסיר מהן את הניילון -- בשלב זה אנחנו דווקא רוצים שייווצר על פניהן קרום, שישפר את המראה שלהן וגם יגרום להן לספוג פחות שמן.
שמים ליטר שמן בתוך מחבת או סיר (אם הסופגניות קטנות, אפשר להסתפק בשמן בעומק של כ-3 ס"מ).
מחממים את השמן ל-160-150 מעלות. אם אין לכם מדחום, מטגנים קודם סופגנייה אחת כדי לבדוק אם טמפרטורת השמן: הטמפרטורה נכונה כשהסופגנייה מוכנה אחרי טיגון של 3 דקות מצד אחד ו-2 דקות נוספות מהצד השני.
לאחר שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה מטגנים את שאר הסופגניות באותו אופן (3 דקות מצד אחד ו-2 דקות נוספות מהצד השני). מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
שמים את הריבה המדוללת בשקית זילוף עם צנתר דק וארוך או בבקבוק לחיץ וממלאים את הסופגניות: דוקרים כל סופגנייה במרכז צדה העליון, לוחצים ומושכים החוצה.
מפזרים מעל הסופגניות אבקת סוכר ומקשטים בנקודת ריבה.

הירשמו לערוץ שלנו ותקבלו מתכונים נוספים.
סניפי רשת אייל מאפים טובים נמצאים בנס ציונה ורחובות.

חג חנוכה שמח :)

How to make Donuts?
How to make sufganiyot?
Recipe for 30 little sufganiyot:
(You can also prepare Donuts)
1 kg of flour
2 tablespoons Shimrit (yeast)
One and a quarter cups of milk / water (330 mi)
1/2 cup sugar
3 eggs
70 g soft butter (or 1/3 of a cup of oil)
1 tablespoon vanilla extract
1 tablespoon lemon zest
1 teaspoon salt

אייל מאפים טובים - סניף ראשי נס ציונה - טלפון - 08-9402882
תודות:
*דניאל יולזרי מאפרת מקצועית
*איתי אורן - עיצוב פסקול שירי חנוכה בחסות בית הספר למוזיקה
www.itaypianoschool/.co.il

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

616 צפיות
מחפש מטפל בתחום? כנס לאינדקס מטפלים ויועצים מומלצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן