VOD אלטרנטיבלי
ברוך הבא
התחברות / הרשמה

קרין גורן - סודות מתוקים - עוגיות מכונה מרוקאיות פריכות (בלי התקן לעוגיות)

בטעינה...

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

URL

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

URL


13 צפיות

תיאור

בשונה מההמתכון הוותיק של לעוגיות מכונה, במתכון הזה יש ביצים – והעוגיות שמתקבלות ממנו פריכות במיוחד. מטחנת הבשר היא חובה גם כאן (בלעדיה המרקם יהיה דחוס ופחות מוצלח), אבל במקום התקן מיוחד לעוגיות - אפשר להשתמש בדיסקית רגילה עם חורים שמגיעה עם מטחנת הבשר.

כמות: כ-2 קילו עוגיות

לבצק:
1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)
3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
1 כפית תמצית וניל
200 גרם מרגרינה מומסת
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
1 קילו קמח
2 שקיות אבקת אפייה
1/2 כוס קוקוס (50 גרם)
1/2 כוס שומשום (50 גרם)

לקישוט אחרי האפייה:
אבקת סוכר

מחממים תנור ל-160 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים מיץ תפוזים, ביצים, סוכר, תמצית וניל, מגרינה ושמן לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קוקוס ושומשום ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד.
משמנים את פני הבצק ומשאירים למנוחה בצד ל-10 דקות.
מכינים מטחנת בשר – מפרקים ממנה את הסכין הפנימית ומרכיבים בפתח היציאה דיסקית עם חורים בגודל הרצוי (בינוניים, כמו בתמונה – או אחרים). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מעבדים את הבצק במטחנת הבשר ב"נגלות" קטנות – בכל פעם חותכים מקבץ של שערות בצק, מניחים בתבנית ומסדרים קצת (העוגיות לא צריכות להיראות מעוצבות ומסודרות מדי). ממשיכים להניח כך עוגיות בתבנית, עם רווחים קטנים ביניהן.
אופים ב-160-170 מעלות, כ-25 דקות, להזהבה. מצננים ומפזרים אבקת סוכר לקישוט. שומרים בקופסה סגורה בטמפ' החדר.

לא ניתן לפרסם תגובות.
RSS